2016-YDS Sonbahar Dönemi bugün yapıldı. 09:30'da başlayan sınav tüm Türkiye'de 12:30 tarihinde sona erdi. Sorular nasıldı, YDS'de hatalı soru var mı? Adaylar sınav sorularını  memurhaber.com'da değerlendiriyor.

Yabancı Dil Bilgisi Seviye Tespit Sınavı (2016-YDS Sonbahar Dönemi) ile sınavı yapıldı. YDS Sonbahar dönemi sınavı, saat 9.30'da başlayacak ve 180 dakika sürdü. Sonbahar Dönemi Sınavı, Almanca, Arapça, Fransızca, İngilizce ve Rusça dillerinden gerçekleştirilecek. Sınavda adaylara 80 soru yöneltildi.

 

 

SINAV SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

Adaylar, sınav sonuçlarını, 24 Eylül 2016 tarihinde ÖSYM'nin "https://sonuc.osym.gov.tr" internet adresinden, T.C. kimlik numaraları ve şifrelerini girerek öğrenebilecek.

 

e-YDS NEDİR?

e-YDS ÖSYM tarafından elektronik ortamda gerçekleştirilen Yabancı Dil sınavıdır. Sınavda çoktan seçmeli 80 sorudan oluşan test kullanılır. Sınavda sözcük bilgisi, dil bilgisi, çeviri ve okuduğunu anlama soruları bulunmaktadır. İngilizce sınavlarında kullanılan kaynaklar ABD, İngiltere ve Kanada gibi İngilizce konuşulan ülkelere aittir. Bu sınavlarda İngiliz İngilizcesine ait dil alışkanlıkları izlenmekle birlikte Amerikan İngilizcesi kullanımının daha yaygın olduğu durumlarda adaylara bir dezavantaj oluşturmaması için yaygın olan kullanım tercih edilmektedir.

Editör: TE Bilisim