657 Devlet Memurları Kanunu değişecek mi sorusu kamuda çalışanlar tarafından merak ediliyor. Kamuda devam eden operasyonlar sonucunda 657'nin değişmesini vurgulayan Ahmet Arslan, kanunla ilgili sert eleştirilerde bulundu.

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, 15 Temmuz darbe girişimine ilişkin İNTERNETHABER'e özel değerlendirmelerde bulundu. 15 Temmuz darbe girişimine ilişkin soruları yanıtlayan Bakan Arslan, başta FETÖ olmak üzere terör örgütlerinin asıl amacına ilişkin konuşulmayanları anlattı. 

Türkiye'nin 3 kıta arasında köprü görevi gören dünyadaki tek ülke olduğunu hatırlatan Arslan, terör saldırılarının altında yatan asıl amacın Türkiye'nin son yıllarda yaptığı ekonomik atılımların önünü kesmek olduğunu söyledi. 

 

 

NE ZAMAN BİRİLERİNİN AYAĞINA BASMAYA BAŞLADIK...

Aslan şöyle konuştu:

"Ne zaman ki Orta Asya ile Avrupa arasındaki demiryollarını, bölünmüş yollarını tamamladık, havalimanlarını yaptık tabiri caizse birilerinin de ayağına basmaya başladık.... Dünyada Türkiye'yi istemeyenler kendilerine maşa aramaya başladılar. FETÖ başta olmak üzere terör örgütlerinin asıl amacı bu."

 

FETÖ'NÜN KAMUDAN TEMİZLENMESİNİN ÖNÜNDEKİ EN BÜYÜK ENGEL 657 

Bakan Arslan, kamu kurumlarına yerleşen FETÖ üyelerinin memurluktan atılması önündeki en büyük engelin 657 sayımı Memurluk Kanunu olduğunu söyledi.  657'ye göre bir memurun görevden alınması için delil ve ispat şartı gerektiğinin altını çizen Bakan Arslan, "Adam arkasında iz bırakmıyor ki!" eleştirisinde bulundu. 

 

Arslan şöyle devam etti:

"15 Temmuz'da bu derece haince bir eylem yapılınca ve bunlar da kendini bu kadar net ortaya koyunca KHK'lar aracılığıyla işlem yapılmaya başlandı. Bence KHK bu konuda olmazsa olmazdı. OHAL her seferinde vatandaşa karşı yapılıyordu. Bu kez vatandaşa karşı değil, vatandaşın desteğiyle devletin içindeki hainleri temizlemek için OHAL ilan edildi. Bir şeyi de yapmamaya çalışıyoruz. Birilerinin iftirasıyla başkalarının başını yakmıyoruz. Bir çok araştırma alanında çalışma yapılıyor ve bulgular kıyaslanıyor. FETÖ'yle bağlantısı olanlar ayıklanıyor. Kılı kırk yarıyoruz."

 

ULAŞTIRMA BAKANLIĞI'NDAN BİN KİŞİ AÇIĞA ALINDI

Darbe girişimi sonrası Ulaştırma Bakanlığı ve ilişkili kurumlarından bin kişinin açığa alındığını da açıklayan Bakan Arslan, "Açığa alınmayan ama FETÖ'yle ilişkili olduğu düşünülenlerle ilgili çalışmalar da sürüyor. Bir daha kamunun imkanları kullanarak bu tür hainliğe yanaşmamaları sağlanacak" diye konuştu. 

Editör: TE Bilisim