Büyükşehir Yasası'nın değiştirilerek bazı yetkilerin merkezi yönetime devredilmesi için çalışma başlatıldı. İçişleri Bakanı Efkan Ala da "Büyükşehir Yasası ile ilgili çalışmamız var" dedi. İçişleri Bakanı Efkan Ala, NTV canlı yayınında, Büyükşehir Yasası'yla ilgili bir çalışma yapıldığını açıkladı. Ala, söz konusu yasanın çıkması için toplumsal iklimin önemine işaret etti.

 

OPERASYONLARI NE ZAMAN BİTECEK?

4 ilçede sokağa çıkma yasağı sürüyor. Mücadeledevam edecek. Dinamik bir durum. Bazıları Suriye ile sınır aradan sadece bir demiryolu geçiyor. Bir rafine izole edilmiş bir ilçeden de bahsetmiyoruz. Sur'da evlere girmişler konuşlanmışlar hendekler kazmışlar. Bunları yaparken de belediyenin araçlarını zaman zaman kullanmışlar.

 

SİLAHLAR NASIL TAŞINDI?

Keşke muhalefetle birlikte durabilsek. Çözüm sürecinde hem oradaki bazı yapıların bunu istismar etmeye çalıştığı ortada ama şimdi de istismar etmeye çalışanlar var. Her bir politikanın avantajları dezavantajları vardır. Otobanın önüne hendek kazıyorlar. Oraları bombalıyorlar. Hangi gerekçe ile Diyarbakırlı hemşehrim eziyet çekiyor. Neden belediye yol yapmıyor da hendek kazıyor?

 

BÜYÜKŞEHİR YASASI DEĞİŞİYOR

Büyükşehir Yasası'yla ilgili bir çalışma yapılıyor şimdi. Çalışma var ama yasa çıkması için toplumsal iklim önemli.

 

DTK'NIN ÖZERKLİK BİLDİRİSİ

Bunu söyleyen siyaset meşruluğunu kaybeder. Önce aldığınız yetkiyi hizmete dönüştürün.

 

DEMİRTAŞ'IN 'GELECEK YÜZYILDA BİR KÜRDİSTAN GERÇEĞİ OLACAK' SÖZLERİ

Bizim işimiz Demirtaş'ın ne dediğini analiz etmek değil. Bunlar güncel siyasi şımarıklıkla konuşulacak işler değil biz hizmet etmeye çalışıyoruz.

 

3 AYLIK BEBEĞİN ÖLÜMÜ

Sivil insanları katlediyorlar. AK Parti ilçe başkanımızın akrabaları vefat etti. Ondan sonra bunu devlet yaptı deyin diye telkinde bulunuyorlar. Orada sadece HDP yok AK Parti var diğer partiler var. Yazık değil mi bir yatırım atmosferi vardı. Diyarbakır'da 12 yılda yapılan şey 25 milyar lira. Şu anda 5 milyar liralık yatırım devam ediyor. Nasıl devam edecek? Esnaf kan ağlıyor. Bu kadar güzel iyileşmeler varken bu şiddetin ne mantığı var? Bunu nasıl siyaset olumlayabilir? AK Parti neyi geri aldı? Hep ileriye yönelik iyi şeyler yapacağız diyoruz. Suriye'de bir hadise oldu diye Türkiye'de de kurnazlıkla yararlanmaya çalışmak fayda vermez.

 

TAHİR ELÇİ SORUŞTURMASIYLA İLGİLİ SON DURUM

Kafa bulandıracak haberlere itibar edilmemeli. Deliller toplanırken de saldırılar oldu. Bu son derece ciddi bir olaydır. Yanlış yapanın karşısındayız.

Editör: TE Bilisim