TAK, saldırıyı Abdulbaki Sönmez isimli militanın gerçekleştirdiğini öne sürdü. TAK son olarak Sabiha Gökçen Havalimanı'na düzenlenen havan topu saldırısını üstlenerek kamuoyunun gündemine gelmişti.

 

TAK yayınladığı açıklamada, "17 Şubat 2016 günü akşam saat 18:30’da Ankara Merasim sokakta faşist TC ordusunun konvoyuna yönelik TAK olarak gerçekleştirdiğimiz fedai intikam eyleminde yüzlerce faşist Türk subayı öldürülmüştür. Eylem TAK kuvvetlerimize bağlı Ölümsüzler Taburu savaşçısı, Kürt halkının yiğit evladı Zınar Raperin (Abdulbaki Sönmez) Yoldaş tarafından patlayıcı yüklü aracın patlatılması suretiyle gerçekleştirilmiştir." Denildi.

 

SALDIRIYI GERÇEKLEŞTİREN VAN GÜRPINARLI!

Fırat Haber Ajansı’nda yer alan açıklamada, eylemi gerçekleştiren kişiye ilişkin de şu ifadelere yer verildi: "Zınar Raperin arkadaşımız 1989 yılında Van’ın Gürpınar ilçesinde yurtsever bir ailede dünyaya geldi. 2005 yılından itibaren Kürt özgürlük mücadelesinin değişik zeminlerinde mücadele yürütmüştür. 2011 yılından bu yana ise TAK saflarında Önder Apo’nun ve Kürt halkının fedaisi olarak büyük emekler vermiş bir arkadaşımızdır. Mütevaziliği sadeliği ve fedakarlığıyla TAK içinde öncü ve örnek bir duruşa sahip olmuştur."

 

2011'DE YİNE ANKARA'DA SALDIRMIŞTI

TAK daha önce de Ankara'da eylem gerçekleştirmişti. 2011 yılı Eylül ayında bomba yüklü otomobille Ankara'da gerçekleştirilen, 3 kişinin öldüğü 34 kişinin yaralandığı saldırıyı yine TAK üstlenmişti.

 

TAK'IN EYLEMLERİ

TAK, düzenlediği bombalı saldırıların bazılarını üstlenmesiyle biliniyor. Kürdistan Özgürlük Şahinleri olarak bilinen TAK bağımsız bir yapı gibi gösteriliyor. TAK'ın eylemleri PKK tarafından üstlenilmiyor. TAK, bir çok şehir merkezinde bombalı eylemler düzenledi.

 

TAK'ın üstlendiği saldırılardan bazıları şöyle:

- 10 Haziran 2007: İstanbul Bakırköy'de 31 kişinin yaralanması ile sonuçlanan patlama.
- 17 Temmuz 2005: Aydın Kuşadası'nda turistleri taşıyan minibüse ve bir hafta sonra İzmir Çeşme'de çöpe bırakılan bombanın patlaması sonucu 5 turist, bir polis memuru öldü, 34 kişi yaralandı.
- 31 Ekim 2010: İstanbul Taksim'de polis noktasına saldırıda 32 kişi yaralandı.
- 23 Mayıs 2007: Ankara Ulus Anafartalar çarşısındaki patlamada 7 kişi öldü, 102 kişi yaralandı.
- 26 Ağustos 2011: Antalya Konyaaltı plajı ile 28 Ağustos'ta Kemer halk plajındaki patlamalarda 6 turist yaralandı.
- 20 Eylül 2011: Ankara Kızılay'daki patlamada 3 kişi hayatını kaybetti, 34 kişi yaralandı.
- 23 Aralık 2015: Sabiha Gökçen Havalimanı'na düzenlenen saldırıda 1 temizlik görevlisi hayatını kaybetti. (DHA-ANF-ZETE)

Editör: TE Bilisim