ANKARA patlaması sonrası ölenlerin isimleri açıklanıyor. Dün akşam hain patlama sonrası hayatını kaybeden 28 kişinin cenazesi Adli Tıp Kurumu Ankara Grup Başkanlığına getirildi. Patlama sonrası kimlikleri belilrlenen cenazeler ise acılı ailelerine teslim edilmeye başladı.

Kahramanmaraş, Bursa, Çankırı ve Kayseri nüfuslarına kayıtlı oldukları öğrenilen 4 şehidin isimleri ise şöyle; Hava Astsubayı Koray Pınar, Askeri Sivil Personel Cumalı Akman, Asker şoför Ali Öztaş ve Başçavuş Feyyaz İlhan.


ANKARA PATLAMASI ÖLENLERİN LİSTESİ AÇIKLANIYOR

Cenazelerin tören için Gülhane Askeri Tıp Akademisi'ne gönderildiği bildirildi. Diğer cenazelerin ise kimlik tespit çalışmalarının sürdüğü kaydedildi. Kimlikleri belirlenemeyen bazı cenazelerden DNA örnekleri alındığı ifade edildi.


CENAZELERİNİ ALABİLMEK İÇİN SIRA BEKLİYORLAR

Acı haber üzerine Adli Tıp'a akın eden vatandaşlar, yakınlarının cenazesini teslim almak için beklemeye başladı. Kurum önünde ve çevresinde polis ekiplerince güvenlik önlemleri alındı.


YAŞANAN ACI ÇOK BÜYÜK

Saldırıda yakınlarını kaybeden vatandaşların ağladıkları görülürken, yakınlarına sarılarak teselli bulmaya çalışan acılı bazı vatandaşlar fenalık geçirdi.

 

ÇANKIRI'DAN İKİ ŞEHİT

Çankırı Valisi Vahdettin Özcan, Ankara'da 28 kişinin hayatını kaybettiği terör saldırısında Çankırı'dan iki kişinin şehit olduğunu açıkladı.

Özcan, yaptığı yazılı açıklamada, dün akşam Ankara'da meydana gelen terör saldırısında şehit olan askerlere ve sivil vatandaşlara rahmet diledi.

Bu topraklardaki birliğin bozulmaması temennisinde bulunan Özcan,"Allah milletimizi korusun. Dirlik ve birliğimizi daim kılsın. Şu bilinmelidir ki Türk Milleti bu badireleri aşacak güç ve metanettedir"dedi.
 

BİRİ HAVA ASTSUBAYI, DİĞERİ ASKERİ SİVİL PERSONEL

Çankırı'nın da iki şehidi bulunduğunu belirten Özcan, "Saldırıda şehit olan Çankırılı hemşehrilerimiz Hava Astsubayı Koray Pınar ve Askeri Sivil Personel Cumali Akman'a Allah'tan rahmet, yakınlarına ve aziz Çankırılılara sabır ve başsağlığı dilerim" ifadelerini kullandı.

Şehit Akman'ın evli ve bir çocuk babası olduğu öğrenilirken, Şehit Hava Astsubayı Koray Pınar'ın ailesinin Bursa'nın Gemlik ilçesinde yaşadığı öğrenildi.
 

BİR ATEŞ DE ADANA'YA DÜŞTÜ

Ankara'daki terör saldırısında şehit olan asker şöförlerden 28 yaşındaki Ali Öztaş'ın Adana'daki baba evine ateş düştü.

Açık Öğretim Fakültesi'nde okuduğu için askere geç giden Ali Öztaş'ın şehit olduğu haberi sabaha karşı Adana'nın Belediyeevleri Mahallesi'nde oturan babası Mehmet ile annesi Miyeser Öztaş'a bildirildi. Acı haberle yıkılan 3 çocuk sahibi Öztaş çifti, Ankara'ya götürüldü. Şehidin evi ve sokaktaki birçok eve Türk Bayrağı çekildi. Akrabaları da eve akın etti.
 

TERHİSİNE 73 GÜN KALMIŞTI

Dayı Veli Çelik, yeğeninin terhis olmasına 73 gün kaldığını, 1 ay önce Adana'ya izne geldiğini söyledi. Yeğeninin çok iyi niyetli bir çocuk olduğunu belirten dayı Çelik, "Sivil yaşamında şoförlük yaptığı için askerliğini de şoför olarak yapıyordu. Belki de patlatılan servisi kullanıyordu. Teröre lanet olsun, vatan sağ olsun. Yapacak bir şey yok" dedi.
 

HAİN PATLAMADA BURSA'DA İKİ ŞEHİT

Ankara'da gerçekleştirilen bombalı saldırıda Bursa'nın Mudanya ve Gemlik ilçelerinden iki askeri personelin şehit olduğu öğrenildi. Alınan bilgiye göre, Mudanyalı Başçavuş Feyyaz İlhan ile Gemlikli henüz ismi öğrenilemeyen kıdemli çavuş şehit oldu.

Şehitlerin ailelerinin teşhis için Ankara'ya gittiği bildirildi.

Editör: TE Bilisim