Başkenti kana bulayan teröristlerin kimlik tespitinde çember daralıyor. MİT ve Emniyet, canlı bomba olabileceğini değerlendirdiği 16 teröristin ailesinden DNA örnekleri aldı. Canlı bombalara gözcülük yapanlar ise aranıyor. Saldırı öncesindeki bazı Twitter paylaşımlarına ilişkin ABD'den IP numaraları talep edildi.

 

61 KİŞİLİK EKİP

Ankara'daki çifte saldırıyı aydınlatmak üzere polisteki 107 kişilik ve MİT'teki 61 kişilik özel ekipler görevlendirildi. Olayı gerçekleştiren örgütün kimliği, bomba ve düzeneği üzerindeki ayrıntılı incelemelerle belirlenmeye çalışılırken, ülke genelinde canlı bomba olma ihtimali bulunan ve yakalanamayan farklı örgütlerden 16 şahsın ailelerinden mahkeme kararı ile DNA örnekleri aldı. Bu örnekler Ankara Adli Tıp Grup Başkanlığı'nda bulunan ve canlı bomba olduğu düşünülen iki parçalanmış haldeki cesetle eşleştirilmeye başlandı. Canlı bombalar, her iki cesetteki barut yoğunlaşmasının 91 derecenin üzerinde olduğu saptaması üzerine belirlendi.

 

ÖRGÜTÜN GÖZCÜLERİ ARANIYOR

Polis, Ankara veya çevresinde IŞİD militanı olabilecek kişileri 36 saatlik çalışmada belirledi. Çifte saldırıyı gerçekleştiren gurubun olay yerinde yalnız olamayacakları değerlendiriliyor. İstihbarat uzmanları bombacıların gözcülerinin de alana yakın bir yerde olduğunu düşünüyor. Çevreyi gören kamera ve telefon kayıtları inceleniyor. Şüpheli davranışlarda bulunan 3 kişi mercek altına alındı. Birinci şüpheli sırt çantası ile Kore Şehitliği duvarının önünde oturuyor. İkinci kişi garın sol girişindeki pastanede, üçüncü kişi ise Arena'nın önünden geliyor.

 

ADLİ TIP'TA 200 NUMUNE

Adli Tıp'ta 200 civarında olay yerinden toplanan numune (uzuv) bulunduğu ifade edildi. Yine Adli Tıp'ta kimliği tespit edilmeyen 5 ceset bulunduğu belirtildi. Bunların, aileleri tarafından kayıp başvurusunda bulunulan 7 kişiyle eşleştirme çalışmalarının devam ettiği kaydedildi. Numunelerin bir kısmının otopsi işlemleri tamamlanan cesetlere ait olabileceği de ifade edildi.

 

12 ŞÜPHELİ MARKAJDA

Bölgedeki kamera görüntülerini inceleyen ekipler görgü tanıklarının da ifadelerini dikkate alan emniyet farklı saatlerde tren garı çevresine gelen 12 kişinin görüntülerini tek tek inceliyor. Görüntüler cesetlerle eşleştirilecek. Görüntülerde dikkat çeken 3 kare üzerinde duruluyor.


KAYNAK-HÜR HABER

Editör: TE Bilisim