Savcılık kaynaklarından edinilen bilgiye göre, medyadaki görüntüler üzerine saldırganın kendi oğlu Abdülbaki Sömer olduğunu bildiren Musa Sömer'den alınan DNA örneği, canlı bombanın cesedinden alınan DNA örnekleriyle eşleşti.
 

Numan Kurtulmuş'un açıklaması

Öte yandan Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Numan Kurtulmuş, "İsmi başka bir şey olabilir. İsminin başka bir şey olması meselenin gerçeğini değiştirmez. PYD bölgesinden giriş yapmış, bu şekilde kayıt altına alınmış. Bu kişinin işbirliği içerisinde olduğu bir zincir içerisinde eylem PYD-PKK işbirliğiyle ortaya konmuştur" açıklamasında bulundu.
 

Taziye yerine operasyon: 10 gözaltı

Bu arada saldırıyı düzenleyen Abdülbaki Sömer için memleketi Van'da kurulan taziye yerine operasyon düzenlendi. İpekyolu ilçesindeki Esentepe Camisi'ne "terör örgütünün propagandasının yapıldığı"gerekçesiyle başlatılan soruşturma kapsamında 10 kişi gözaltına alındı. Gözaltına alınanlar arasında caminin imamı ve iki görevlisi ile Abdulbaki Sömer'in babası ve kardeşinin de bulunduğu bildirildi.
 

TAK üstlendi

Saldırı Kürdistan Özgürlük Şahinleri (TAK) adlı örgüt tarafından üstlenilmişti. TAK'ın açıklamasında, "Bu eylem Cizre’de bodrumlarda hunharca katledilen savunmasız, yaralı sivil insanlarımızın intikamı için yapılmıştır" denilmişti.


KAYNAK-(DW Türkçe)

Editör: TE Bilisim