Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı açıklamasına göre, saat 17.21'de Akdeniz Doğu Baseni'nde 6.0 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Merkez üssü Gevşallar Bölgesi olan depremde can ve mal kaybı yaşanmadı.

ARTÇILAR SÜRÜYOR

Boğaziçi Üniversitesi Kandilli rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü'nce paylaşılan son bilgilere göre Gökova Körfezi'nde 17.28 sıralarında da 3.1 büyüklüğünde bir artçı deprem meydana geldi. 

ÇEVRE İLLERDE HİSSEDİLDİ

Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı, Antalya Körfezinde 6.0 büyüklüğünde şiddetli bir deprem olduğunu duyururken sarsıntının,Antalya,  Adana, Hatay ve Mersin'de hissedildiği kaydedildi.

43 KİLOMETRE DERİNLİKTE MEYDANA GELDİ

Sarsıntının derinliği 42.95 kilometre olarak açıklandı. Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü Ulusal Deprem İzleme Merkezi de depremin büyüklüğünü 6.0 olarak duyurdu.

ANTALYA VALİSİ: BEN ÇOK ŞİDDETLİ HİSSETTİM

Depremin ardın bir açıklama yapan Antalya Valisi Sabahattin Öztürk şu sözleri kaydetti: "Ben de çok hissettim. Elimize ulaşan bir hasar bilgisi yok. Makam odamda çalışıyordum, çok hissettim. 2. katta bu kadar hissettiysem yüksek apartmanlarda daha çok hissedilmiştir." dedi. 

"UZUN SÜRDÜ"

Öztürk, "Uzun sürdü, süre veremiyorum ama uzun sürdü. Antalya 2. derecede deprem bölgesi olarak belirlendi. Ancak eskiye dair binalarımızın gözden geçirilmesi lazım. Herkesin tedbirler alması gerekiyor." ifadelerini kullandı.

"CAN VE MAL KAYBI YOK "

Öte yandan Antalya Valiliği , saat 17.21'de Akdeniz Körfezi'nde meydana gelen 6.0 büyüklüğündeki depremde can kaybı olmadığını bildirdi.

Editör: TE Bilisim