Abisinin ihbarıyla terör nitelikli kayıp şahıs olarak aranan Y.K., Ankara girişinde jandarmanın yol kontrolleri sırasında yakalandı. Terör örgütünün katliam saldırılarında canlı bomba olarak kullandığı kandırılmış gençlerden biri olan Y.K.'nın, kırsala götürülerek eğitildiği belirlendi.

 

Metropollerde sivil halkı hedef alan terör saldırılarında sol/sosyalist görüşten daha önce hiç suça karışmamış gençlerin kullandığı ortaya çıkmıştı. Ailesi tarafından kayıp ihbarı yapılan bu gençler, Ankara saldırısındaki Seher Çağla Demir gibi terör nitelikli kayıp şahıs olarak aranırken, katliamlarda canlı bomba olarak ortaya çıkıyordu.

 

İLK KEZ YAKALANDI

İstanbul'da boya fabrikasında çalışırken Tahir Elçi'nin cenazesi için Diyarbakır'a gideceğini söyleyen ve bir daha haber alınamayan 26 yaşındaki Y.K., Ankara girişinde jandarma kontrolü sırasında yakalandı. Abisinin 9 Aralık'ta polise yaptığı ihbarıyla terör nitelikli kayıp şahıs olarak aranan Y.K.'nın PKK'de sicil kaydı olduğu, örgüte dağ kadrosu kazandırmak için kullanıldığı, son olarak da belirlenemeyen bir nedenle İstanbul'a gönderildiği ortaya çıktı.

 

YARGILANACAK

Diyarbakır'dan gelen bir yolcu otobüsünde bulunan Y.K.'nın üst aramasında Kürtçe el yazısıylı belgeler, üzerinde telefon numaraları olan not kağıdı ve Kongreye Civaka Demokratik ibareleri yazılı kağıt ele geçirildi. Y.K'nın sosyal medyada Xezal Yezda rumuzu kullandığı, örgüt üyeleri ve Öcalan'ın fotoğraflarını paylaşarak PKK propagandası yaptığı belirlendi. Y.K hakkında iddianame hazırlandı.

 

PKK SİCİL KAYDI TUTMUŞ

İddianamede Y.K. ile ilgili PKK'nin sicil kaydı tuttuğu belirtildi. Mardin Kızıltepe'de yapılan operasyonlarda, 4 PKK/KCK üyesinin yakalandığı, elde edilen harici belleklerde Y.K'nın ayrıntılı sicil defteri kaydı olduğu bildirildi. Sicil kaydında Y.K'nın kimlik bilgilerinin yanı sıra, “örgüte katıldığı tarih; 1 Aralık 2015, kaldığı alanlar İstanbul, görevi dağ kadrosuna katılım çalışması, yaralanma veya hastalık durumu yok, ailede katılım-şehit yok, geçiş yeri Amed-Suruç" gibi dikkat çekici bilgilere yer verildi.

 

İSTANBUL'A GİDERKEN YAKALANDI

Y.K'nın yakalandığı güne kadar PKK'nin dağ kadrosuna eleman kazandırmak için çalışmalar yaptığı, son olarak da İstanbul'a gönderildiği belirtildi. Ancak hangi amaçla gönderildiği ise netlik kazanmadı. Y.K, PKKYe üye olmak ve örgüt propagandası yapmak suçlarından çıkarıldığı Gölbaşı Sulh Ceza Hakimliği'nce tutuklandı. Y.K.'nın polis, savcılık ve hakimlik sorgularında hakkındaki suçlamaları kabul etmedi.

 

Editör: TE Bilisim