Milli Savunma Bakanlığı, FETÖ tarafından düzenlenen 15 Temmuz darbe girişiminin ardından TSK'da görev yapan subayları tek tek inceleme kararı aldı. 37 bin subayın ailesi ve okudukları okullar araştırılacak.

MSB'nin bugüne kadar personel bilgilerine erişim hakkı bulunmuyordu. YAŞ öncesi personel bilgilerini kontrol etmek isteyen Milli Savunma Bakanı bile bu bilgilere ulaşamıyordu. Şimdi uzman ekip o sistemde FETÖ araştırması yapmaya başladı. MSB, ÖSYM'ce yapılan askeri lise sınavlarının 16 yıllık geçmişinde kopya çekenlere yönelik incelemede 4 binden fazla subayın FETÖ ile bağlantılı olduğu belirlendi. FETÖ'cülerin parlak subayları, generallerin kızlarıyla tanıştırıp, evlendirerek aileye sızdığı da tespit edildi.

 

 

SUBAY KOCALAR DARBE GİRİŞİMİNDE AKTİF ROL ALDI

KPSS 2010'da soruları çaldığı tespit edilen 102 öğretmen adayının subay kocalarının 15 temmuz gecesi darbe girişiminde aktif rol oynadığı belirlendi. O subaylar hakkında YAŞ için dosya hazırlandı. Ancak tasfiye edileceklerini gören FETÖ'cüler darbe girişiminde bulundu. Kopyacı kadın memurların TSK'ya yerleşen subay eşleri darbe girişiminde aktif rol oynadı.

Fetö'cü subaylardan 30'unun, tespit edilmemek için eşlerini boşadığı belirlendi. FETÖ'cü subayların sicil puanlarının da yüksek olduğu tespit edildi. Kıtalarda görev yapan askerlerin, görev yaptığı kıtadan çıkan her gazi ve şehit nedeni ile sicil puanlarında düşüş yaşandığı, buna karşın FETÖ üyelerinin risksiz karargahlarda çalıştığı ve terfilerinde himaye edildiği anlaşıldı.

Editör: TE Bilisim