ŞEHRİVAN ÖZEL - Türkiye'nin son günlerde en çok konuştuğu konulardan birisi olan bedelli askerlik konusunda Başbakan Binali Yıldırım'dan flaş bir açıklama geldi.

 

Van mitingi sonrasında Kanal M'nin konuğu olan Başbakan Binali Yıldırım, Gündem Özel programında Bedelli Askerlik talebine dair açıklamalarda bulundu. Yıldırım, bedelli askerlik için seçim sonrasını işaret etti.

 

İŞTE BEDELLİ ASKERLİĞİN ÇIKACAĞI TARİH

 

Yıldırım konuyla ilgili açıklamasında: "Bedelli askerliğin seçimden önce çıkması için zaman yok. Ama biz bunun büyük bir sorun olduğunu biliyoruz. Askerlik çağına gelmiş 5 milyondan fazla gencimiz var. Gençler diyor ki bizi bir an önce askere alın biz düzenimizi kuralım. Biz de diyoruz ki alamayız, kusura bakmayın. Bekleyin. Yaş 21 oluyor, 22 oluyor 25 oluyor, 30 oluyor alamıyoruz. Çünkü 5 milyon civarında bekleyen insan var. Her sene bu kadar genç alırsak bu yığılmayı ortadan kaldıramayız. Bu sorunlarımız vatandaşın sorunu değil. Onların kabahatı değil. Biz hükümet olarak buna bir çare bulmak mecburiyetindeyiz. İnşallah seçimden sonra ele alacağımız en önemli konulardan birisi bu olacaktır. Buna bir çözüm getireceğiz."

Editör: TE Bilisim