Demokrasi mücadelesinde hayatını ortaya koyan polis ve sivil şehitlerimize Allah'tan rahmet diliyorum. Bunlar asker elbisesi giymiş canilerdir. Bu canilerle TSK'yı aynı tutmayın. Finansal sistemimiz tıkır tıkır çalışıyor. Darbe bastırılmıştır, hayat normale dönmüştür. Tanklara rağmen meydanlardan ayrılmayan aziz milletimize minnettarız. Dökülen kanın hesabı sorulacaktır.

 

Bakanlar Kurulu toplantısının ardından darbe girişimine direnen vatandaşlara, siyasi partilere ve medyaya teşekkür eden Başbakan Binali Yıldırım, "Darbe kalkışmasında tespit edilen 208 şehidimiz var. 60 tanesi polis, 3 tanesi asker, 145 tanesi de sivil kahraman şehitlerimizdir. 1491 de yaralımız var. Darbecilerden ölü olarak ele geçirilen 24, yaralı 50, gözaltında 7271 kişi var" dedi.

 

Başbakan Binali Yıldırım'ın açıklamasından satır başları: "Darbe girişimi başarısızlıkla sonuçlandı. Muhalefet partileri farklı bir durum olduğunu ve her türlü desteği vereceklerini söyledi. Kendilerine teşekkür ediyorum. Milli duruş gösteren basın yayın medya kuruluşlarına da milletimiz adına teşekkür ediyorum. Türkiye Cumhuriyeti değerlerine yakışır yayınları için medyaya teşekkür ediyorum. Medya gösterdiği tavırla darbenin asla ama asla kabul göremeyeceğini ortaya koymuştur. Ayrımız gayrımız yok, bu aziz millet bunu 15 Temmuz gecesi bir kez daha ispat etmiştir, teşekkürlerimizi sunuyoruz."

 

Elimizdeki belgelerle bu işin adresi bellidir. Şu anda kalkışmanın artçı etkilerini yok etmekle meşgulüz. Devletin verdiği elbiseyi girecek, milletin vergileriyle alınan silahları kullanacaksınız. Bunu ancak Esed yaptı. Bu TSK'nın işi değil, o bünyede yuvalanan terör çetelerinin kalkışmasıdır. 12 Eylül darbesinde bile vatandaşa kurşun sıkılmadı, Meclis, Cumhurbaşkanlığı bombalanmadı. Komuta kademesi iş başındadır, durum kontrol altına alınmıştır, hem askeri, hem emniyet güçleri görevlerini icra etmekte. Darbe kalkışmasında tespit edilen 208 şehidimiz var. 60 tanesi polis, 3 tanesi asker, 145 tanesi de sivil kahraman şehitlerimizdir. 1491 de yaralımız var.

 

24 DARBECİ ETKİSİZ HALE GETİRİLDİ

Darbecilerden ölü olarak ele geçirilen 24, yaralı 50, gözaltında 7271 kişi var. Çeşitli kademelerde 2 bin 745 yargı mensubu için açığa alınma kararı verilmiştir. Kalkışma esnasında zarar gören bütün vatandaşlarımızın zararları eksiksiz giderilecektir. Maliye Bakanlığımız 1500, İçişleri 8 bin 777 görevli için açığa alınma kararı verilmiş, icrası hala devam etmektedir. Amacımız Türkiye'nin 3. dünya ülkesi görünümünden çıkması, yasa dışı hareketlere karşı her türlü tedbiri alacağız. (Gözyaşlarıyla) 12 yaşındaki torunum dedi ki 'Dede bunlar bizim askerimiz değil mi. Niye insanları öldürdü' Buna cevap veremedim. Ama cevabı vereceğiz, öyle bir vereceğiz ki bütün dünya görecek.

 

İDAM TALEBİ

(İdam talebi) Biz vatandaşlarımız için siyaset yapıyoruz, olayın heyecanı içerisinde aceleci bir karar vermek doğru değil. Vatandaşımızın talebi etraflıca Meclisimizde konuşulur, halkın kanaatine göre hareket ederiz. (YAŞ'ın erteleneceği iddiaları)Toplantıya kısa süre kaldı ama şartlar değerlendiriliyor.Önümüzdeki günlerde karar verilir

Editör: TE Bilisim