Hürriyet gazetesi yazarı Yılmaz Özdil'in Soma'daki maden faciayla ilgili "Ölen işçiler AKP'nin parayla mitinge taşıdığı işçilerdi. Olan biten müstahaktır denilebilir. Türkiye Tayyip Erdoğan ile layığını bulmuştur" ve Posta gazetesi yazarı Yazgülü Aldoğan'ın"Onlar ne şehit ne gazi, kar yoluna gitti niyazi" sözlerine tepkiler büyüyor. Başbakan Erdoğan da katıldığı bir törende Yılmaz Özdil ve Yazgülü Aldoğan'ın yanında Aydın Doğan'a da tepki gösterdi.

"İNSANLIKTAN NASİBİNİ ALAMAMIŞ"

Erdoğan Yılmaz Özdil için, "Vicdan sahibi milletin elbet vicdan sahibi devleti olacak. İnsanlıktan nasibini almamış, ahlaktan yoksun tipler var ki, bizim mitingimize gelmiş diye ölümleri müstehaktır diyecek kadar aşağılaşmış." ifadelerini kullandı.

AYDIN DOĞAN VE ALDOĞAN'A DA YÜKLENDİ

Aydın Doğan'a da tepki gösteren Başbakan Erdoğan, "Bunların patronların hala bunları nasıl çalıştırıyor? Demek ki sen de aynı düşünceye sahipsin. Sen de bunları barındırıyorsan sen de bunlar gibisin." şeklinde konuştu.

Yazgülü Aldoğan için ise, "Benim o şehit vatandaşlarıma bu ölüme müstahaktır deme hakkına bunlar sahip değildir. "Bunlar ne gazidir ne şehittir nokta nokta niyazidir" diyenleri yanında bulunduranlar bunu söyleme hakkına sahip değildir. Barındıranlar da aynı şeyi düşünüyor demektir." dedi.


Editör: TE Bilisim