TBMM'de Başkanlık sistemi için oluşturulan komisyon, konu ile ilgili çalışmalarına başlayacak. Eğer çalışmalar tamamlanamazsa Ekim’de referanduma gidilecek.

Star'ıin haberine göre TBMM'de Anayasa Uzlaşma Komisyonu Başkanlık sistemi için çalışmaya başlıyor. Eş zamnalı olarak Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde de sivil toplum örgütleriyle, sistemi halka anlatmak için çalışma yürütülecek.

 

REFERANDUM İHTİMALİ

Çalışmalar sonucunda uzlaşma sağlanmazsa Ekim ayında referanduma gidilmesi gündemde.
 

ARAMA KONFERANSI

Külliye'nin yapacağı çalışmalarda Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın ‘Arama Konferansı' dediği çalışmalarla verimli bir tartışma atmosferinin oluşturması hedefleniyor. Düzenlenecek toplantılara işin uzmanları ve sosyal taraflar ile sivil toplum kuruluşları ve düşünce kuruluşlarının temsilcilerinin katılması planlanıyor.
 

UZLAŞMA KOMİSYONU TAMAM

Meclis Başkanı İsmail Kahraman, anayasa uzlaşma komisyonunun ilk toplantısı için çağrı yapacak. Komisyon buna göre ilk toplantısını gerçekleştirecek ve çalışma esaslarını belirleyecek. Süre konusunda bir takvim oluşturacak.
 

KOMİSYONDA HANGİ PARTİ'DEN HANGİ İSİMLER VAR?

Komisyonda AK Parti'den Cemil Çiçek, Ahmet İyimaya, Abdalhamit Gül, MHP'den Mehmet Parsak, Oktay Öztürk, Kadir Koçdemir, CHP'den Süha Aldan, Bülent Tezcan, Namık Havutça, HDP'den Mithat Sancar, Meral Danış Beştaş, Garo Paylan yer alacak. HDP, Meclis Başkanı'na bir yazı göndererek komisyonda yer alacağını ve üyelerini bildirdi.

Editör: TE Bilisim