Daha önce yaş sınırının 30 olması ve belirlenen ücretin fazla olması sebebiyle istenilen sonuç elde edilemedi ve bedelli askerlik ihtiyacı devamlı gündemde tutuldu.

Gün içerisinde Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz'ın, Askeri Kanunu'nun güncellenmesi ile birlikte yaklaşık 100 maddelik yasanın yakın bir zamanda Meclis'e sunulacağını açıklamasının ardından, bedelli askerlik bekleyen yüzbinlerce kişi büyük heyecan yaşadı.

BU DÜZENLEMEDE BEDELLİ ASKERLİK VAR MI?

Savunma Bakanı ismet yılmaz'ın bedelli askerlik için "Nisan ayında gelecek torba yasada Genelkurmay'ın görüşünü alırız" demesi ve beklenen ayın gelmesi üzerine bedelli askerlik bekleyen yüzbinler harekete geçti. Bedelli askerlik bekleyenler Genelkurmay'a Türkiye'nin farklı illerinden organize olup mektup gönderdiler. Gönderilen mektuplarda maddi ve manevi zorunluluklar nedeni ile askerlik görevini yerine getirememiş gençlerin hikayesi var.

Konu ile ilgili görüştüğümüz "Bedelli Platformu" sözcüsü Ali Deniz şunları söyledi;

"Sayın Başbakanımız seçim öncesi milli iradeye sahip çıkılması çağrısında bulunmuştu, biz gençler de bu çağrıya uyduk ve milli iradeye sahip çıktık, bizler başbakanımıza sonsuz güveniyor ve sorunumuzun çözüleceğine inanıyoruz.
Bedelli askerlik ile ilgili bir kamuoyu araştırma firmasına çalışma yaptırdık. Bu hafta içerisinde sonuçlarını alıp basın ile paylaşacağız. Aynı zamanda sonuçları paylaşmak ve tekrardan içinde bulunduğumuz durumu aktarmak üzere TBMM'ye ziyarette bulunacağız. Ayrıca bugün sayın Bakanımız İsmet Yılmaz'ın açıkladığı değişikliklerde Bedelli askerlik ile ilgili de bir düzenlemenin olacağına inanıyoruz"

Editör: TE Bilisim