Yolava Belediyesi kent içerisinde yasaklanan ahırların yıkımına başladı. Yalova'nın, CHP'li Belediye Başkanı Vefa Salman, ilk olarak babasına ait ahırı kendi elleriyle yıktı.

 

BELEDİYE BAŞKANI BABASINA AİT  AHIRI YIKTI

Yalova Belediye Başkanı Vefa Salman, kent içinde bulunan ahırların yıkılmasın kararını, babası İhsan Salman'a ahırını kendisi yıkarak başlattı.

 

"ÖRNEK OLSUN"

Bugün babasının ahırının bulunduğu Bağlarbaşı Mahallesi'ne gelen Belediye Başkanı Vefa Salman, kepce ile ahırı yerle bir etti. "Bu diğer ahır sahiplerine örnek olsun" diyen Salman, şunları söyledi:

"Bizim malum ata mesleği kasaplık, hayvancılık. Burada yıllarca dedem bu işi yaptı. Babam bu işi yaptı. Ben de yaptım. Fakat artık Yalova kentleşti, büyüyor. Halkımızdan sürekli, kent içerisindeki, mahalle içerisindeki hayvan bakılan ahırlardan kümeslerden yoğun şikayet alıyoruz. Bu aşamada da ben arkadaşlara şehir içerisindeki tüm ahırların yıkılması talimatını verdim. Bunu yaparken de iğne, çuvaldız misali, önce iğneyi kendine batıracaksın. Burası babamın ahırı zaten. Önce onu yıkmak gerekiyor ki; sen örnek olasın. Böylece, vatandaşların bizlere, 'Neden ahırımı yıkıyorsun' deme lüksü kalmıyor."


KAYNAK:SONDAKİKA.COM

Editör: TE Bilisim