Proje bazlı teşvik uygulaması, şehit yakınına ÖTV'siz araç, ticari araçların yenilenmesinde vergi teşviki ile vakıf üniversitelerine ilişkin düzenlemeleri de içeren torba tasarının 80 maddesi, TBMM Genel Kurulu'nda kabul edildi. Buna göre, tartışmalı iki madde tasarıdan çıkarıldı. Hakkâri ve Şırnak ilçe olmasına ilişkin madde ve 'terör suçu' nedeniyle görevden uzaklaştırılan belediyelere kayyum atanmasına yönelik madde torba tasarıdan çıkarıldı. Ayrıca Yüksekova ve Cizre'de il olamayacak.

 

BELEDİYELERE KAYYUM ATANMAYACAK!

Görüşmeler sırasında kabul edilen önergelerle Hakkari ve Şırnak'ın il statüsünden çıkarılması ile terör suçu nedeniyle görevden uzaklaştırılan belediye başkanı, başkanvekili ve meclis üyelerinin yerine İçişleri Bakanı ve vali  tarafından görevlendirme yapılmasına ilişkin düzenlemeler tasarı metninden  çıkarıldı. Bu düzenlemeler, dört partinin ortak önergesi ile metinden çıkarılırken, muhalefet partisi milletvekilleri kararı alkışlarla karşıladı.

Bilindiği gibi belediyelere kayyum atanması ile ilgili karar bölgedeki bir çok il ile birlikte Van'ın da içinde olduğu belediyeler için konuşuluyordu. Bölgedeki belediyelere kayyum atanma kararı ile ilgili Van halkı da Şehrivan aracılığı ile 'Kayyum yerine erken seçim' önerisi sunmuştu.

 

İŞTE O HABER

 

 

Editör: TE Bilisim