Ekonomi Bakanlığı, Kalkınma Bakanlığı, Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı ile Basın Yayın ve Enformasyon Genel Müdürlüğüne ait bazı dolu kadrolarda derece değişikliği, bazı boş kadrolarda ise sınıf, unvan ve derece değişikliği yapıldı.

Resmi Gazete’de bugün yayımlanan Bakanlar Kurulu Kararıyla yapılan kadro değişiklikleri, bazı kurumlarda açıktan veya naklen yeni memur alımına gidileceği ve görevde yükselme sınavı açılacağı şeklinde değerlendirildi.

Kurumlara ait kadrolarda yapılan değişikliklerin bazıları derece terfilerine yönelik dolu kadro değişikliği olurken, ilk defa veya görevde yükselme suretiyle ya da naklen atama yapmaya yönelik bazı değişiklikler şeklinde oldu.

Örneğin, Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı için 3 üncü derece toplam 115 adet ve 9 uncu derecede toplam 58 adet Veri Hazırlama ve Kontrol İşletmeni kadrosu ihdas edilmesi; bu kadrolardan 3 üncü derecede olanlar için görevde yükselme sınavı açılacağı veya naklen atama yapılacağı, 9 uncu derecede olanlar için ise ilk defa atama yapma yoluna gidileceği şeklinde değerlendirildi.

Değişiklik yapılan kadroların tamamını görmek için tıklayınız…

Editör: TE Bilisim