Yurdun büyük bir bölümünü etkisi altına alan yağışlar nedeniyle bazı illerde eğitime 1 gün ara verildi.

 

İşte okulların tatil edildiği o iller: 

İSTANBUL

İstanbul Valiliği, kar yağışı nedeniyle bugün (pazartesi) okulları 1 gün tatil etti. Tatil kararını, İstanbul Valisi Vasip Şahin twitter hesabından duyurdu. Şahin, "Meteorolojik verilere göre İlimizde başlayan kar yağışının pazartesi öğleden sonra etkisini artırarak sürmesi beklendiğinden herhangi bir sıkıntıya veya mağduriyete yol açmaması için eğitim-öğretime pazartesi günü bir gün süreyle ara verilmiştir" dedi.

 

KOCAELİ

Kocaeli'de bugün yoğun kar yağışı beklenmesi nedeniyle okullar tatil edildi. Kocaeli Valisi Hasan Basri Güzeloğlu twitter adresinden yaptığı açıklamada, "Meteorolojik bilgiler ve yoğun kar yağışı uyarısı doğrultusunda 18 Ocak Pazartesi günü ilimizde eğitim ve öğretime ara verilmiştir" paylaşımında bulundu.

 

SAKARYA

Sakarya'da olumsuz hava şartları nedeniyle taşımalı eğitim verilen okullar pazartesi tatil edildi.

Valilikten yapılan açıklamaya göre, yoğun yağmurun ardından başlaması beklenen kar yağışının herhangi bir olumsuzluğa veya mağduriyete yol açmaması için kent genelinde taşımalı eğitim veren tüm okullarda eğitime 1 gün (pazartesi) ara verildi.

 

MANİSA

Manisa'nın Demirci ilçesinde yoğun kar yağışı nedeniyle eğitime pazartesi ara verilecek. İlçe merkezinde sağanağın ardından başlayan kar yağışı, ulaşımda aksamalara neden oldu. Çok sayıda hasarlı trafik kazası meydana gelirken belediye ekipleri yolları açık tutabilmek için kar temizleme çalışmaları yapıyor.

 

MUĞLA

Muğla'nın Kavaklıdere ilçesinde kar yağışı nedeni ile ilk ve orta dereceli okullarda eğitime bir gün süreyle ara verildi. 
Muğla'da hava muhalefeti nedeniyle eğitime bir gün ara verildi. Muğla'nın Kavaklıdere ilçesinde kar yağışı nedeni ile 18.01.2016 Pazartesi günü ilk ve orta dereceli okullarda eğitime bir gün süreyle ara verildi.

 

YALOVA

Yalova'da olumsuz hava şartları nedeniyle ilk ve orta dereceli okullar 1 gün süre ile tatil edildi. 
Okulların tatil edildiği ise sabah 07:00 sularında velilerin telefonlarına gönderilen mesajlarla duyuruldu. Yalova Valiliği kar yağışının durumuna göre okullardaki tatilin uzatılıp uzatılmayacağına karar verecek.

 

TEKİRDAĞ

Tekirdağ'ın Çerkezköy ve Kapaklı ilçelerinde, kar yağışı ve buzlanma nedeniyle ilk ve orta dereceli okullar tatil edildi.

 

BALIKESİR

Balıkesir'in özellikle ilçelerinde etkili olan kar yağışı dolayısı dolayısı ile Dursunbey,Susurluk, Marmara ve Sındırgı ilçelerinde eğitime 1 gün süre ile ara verildi. Gönen ve Manyas ilçelerinde ise taşımalı eğitim 1 gün süre ile kar engeline takıldı.

 

ÇANAKKALE

Çanakkale'de il genelindeki ilk ve orta dereceli okullarda bugün eğitime ara verildi.

AA muhabirinin aldığı bilgiye göre, olumsuz hava şartları nedeniyle il genelindeki ilk ve orta dereceli okullar bir gün tatil edildi.
Kar yağışının zaman zaman devam ettiği kentte kapalı köy yolu bulunmuyor.

Editör: TE Bilisim