Bazı sürücüler için araç modifiyesi bir tutku. Özelikle cam filmi yaptırmak vazgeçilmez. Ancak modifiye araçlar kaza riskini artırıyor.

 

MODİFİYEDEKİ BÜYÜK TEHLİKE

Ordu Emniyet Müdürlüğü Trafik Tescil ve Denetleme Şube Müdürü İsmail Erol: "Araçlarda yapılan her türlü teknik değişiklik ve şekil değişikliği kanunlarda yasak. Sürücülerin araçlarındaki her değişiklikte hem kendi can güvenliğini hem de başkalarının can güvenliğini tehlikeye sokacaklarını bilmelerini istiyoruz" dedi.

 

CEZASI AĞIR

Erol; kurallara uymayan sürücülere Karayolları Trafik Kanunu'na göre ceza yazıldığını kaydetti. "Cezası yazılan araçlarda ikinci sefer de modifiye kullanılması durumunda araçları bağlayarak otoparka çekiyoruz ve trafikten men ediyoruz" diyen Erol, sürücülerin araçlarını, fabrika çıkışlı teknik belgeli, orijinal haliyle kullanmaları uyarısında bulundu.

 

CAM FİLMİNİN RİSKİ

Erol, "Örneğin araç camlarına renkli film takılmasının ardından sürücünün görüş açısı yarı yarıya düşüyor. Özellikle geceleri sürücüler renkli camlardan dolayı çevresinde olan bitenleri anında fark edemiyor ya da göremeyebiliyor. Bu da dikkatsizlikle kazaların artmasına neden oluyor. Kazaların olması durumunda ise filmli camlar kırılmadığından araç içerisinde sıkışan yolcu kendisini dışarıya atamıyor. Bu da kaza anındaki yaralanma ve ölüm oranını artıyor" dedi.

 

YAY KESMEK SÜRÜŞ GÜVENLİĞİ İÇİN TEHLİKELİ

"Yayı kesik araçlar takla atabiliyor" Öte yandan son dönemde yayı kesilmiş araçlara sıkça rastladıkları anlatan Erol, şunları kaydetti: "Bu araçlar yere çok yakın olduğundan yollarda oluşmuş tümseklere rahatlıkla çarpabiliyor. Eğer araç hızlı seyrediyorsa bu aracın çarpmanın etkisiyle takla atma riski çok yüksek. Geçmiş dönemlerde bu tür kazalara oldukça fazla şahit olduk. Sürücülerin özellikle araç yaylarını kesmemelerini öneriyoruz. Aksi durumda sürücülerin araçlarındaki her değişiklikte hem kendi can güvenliğini hem de başkalarının can güvenliğini tehlikeye sokacaklarını bilmelerini istiyoruz."

Erol, modifiye araçlara 189 liradan başlayan para cezası yazdıklarını sözlerine ekledi.

Editör: TE Bilisim