Türkiye'nin önemli kayak merkezlerinden ve kristal kar kalitesi ile öne çıkan Kars'ın Sarıkamış ilçesindeki Cıbıltepe Kayak Merkezi, sezona hazır hale getirildi.

 

Deniz seviyesinden 2 bin 634 metre yükseklikteki, sarıçam ağaçları arasında uzun ve güvenli pistleriyle, yerli ve yabancı kayak severlerin gözde yerleri arasında yer alan Cıbıltepe'de, çalışmalar büyük ölçüde tamamlandı. İlçe Kaymakamı Yusuf İzzet Karaman, yaptığı açıklamada, yaklaşan kış mevsimi öncesinde özellikle pistler bölgesinde ve mekanik tesislerde yoğun ve geniş kapsamlı çalışmalar yaptıklarını söyledi.

 

Oteller bölgesi ve kent merkezinde bu sezon hizmete girecek konaklama tesisleriyle birlikte özellikle yabancı turist potansiyelinin artacağını belirten Karaman, "Gerçekten Türkiye'de özellikleri olan, kayak denince ilk akla gelen yerlerden birisi Sarıkamış'tır. Doğal güzellikleri, sarıçam ormanları, kristal kar özelliğinin bir aradayken kayak keyfinin yaşandığı bir yerdir. Kayak merkezimizde her türlü tesislerimizle turizm sezonuna hazır duruma geldik. Sarıkamış soğuk bir yer olabilir ancak insanların sıcaklığı, misafirperverliği ile buraya gelecek olan yerli ve yabancı turistlerimize her türlü imkanı seferber edeceğiz" diye konuştu.

 

Karaman, Sarıkamış'ın hedefinin çok büyük olduğunu ve "Türkiye'nin Davos"u yolunda emin adımlarla ilerlediklerini ifade etti. Sarıkamış'ın çok ciddi yatırımlar aldığını aktaran Karaman, şöyle konuştu: "Bunlar etkili tanıtım faaliyetleriyle de doğrudan bağlantılıdır. Kendimizi tanıttığımız ölçüde ve buraya gelen ziyaretçilerimizi memnun ettiğimiz ölçüde, muhakkak bunların bize dönüşü olacaktır. Buraya ulaşmak çok zor değil bugün İstanbul'dan, Ankara'dan İzmir'den, düzenli uçak seferleri yapılmaktadır. Daha bugün bir hava yolu şirketi uçuşlarına başladı. Önümüzdeki günlerde Türk Hava Yolları ve diğer hava yolu şirketleri de buraya yönelik sefer sayılarını artıracak. Kars Hava Alanı'na inen turist, yaklaşık 25-30 dakika sonra kayak merkezine ulaşabiliyor. Bu kış sezonunda yerli ve yabancı konuklarımızı Sarıkamış'ta görmekten memnun olacağız."

 

Kayak merkezinde önümüzdeki yılın ocak ayında 130 yataklı 4 yıldızlı açılacak otelin sahibi Kürşad Geçkalmaz da Sarıkamış'ın gerek yaz, gerekse kış turizmi açısından ve doğal güzelliğiyle diğer kayak merkezlerinden bir adım önde olduğunu söyledi. Kendisinin İzmir'den gelerek Sarıkamış'a yatırım yaptığını belirten Geçkalmaz, "Amacımız doğunun bu güzide kayak merkezinde yerli ve yabancı turistlere en iyi hizmeti verebilmektir. Ocak ayı itibariyle hizmete girecek otelimiz, alt yapı olarak da yabancı turistlerin beklentilerini karşılayacak durumdadır. Kapalı yüzme havuzu, Türk hamamı, sauna ve masaj salonlarımızla her türlü kaliteli hizmeti vermeyi vaat ediyoruz" diye konuştu. Türkiye'nin en uzun kayak pistlerinin de bulunduğu kayak merkezinde 8 slalom ve 1 snowboard pisti ile saatte bin 200 kişi taşıma kapasitesine sahip 4 adet bilgisayar donanımlı telesiyeji bulunuyor. Ayrıca kayak merkezinde 10'dan fazla konaklamak için otel yer alıyor. 

Editör: TE Bilisim