Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, çözüm sürecine ivme kazandıracak bir yol haritası üzerinde çalıştıklarını söyledi.

"EVE, SİYASETE DÖNÜŞ VAR"
Atalay, "Bu süreç artık olgunlaşmıştır. Çözüme yakınız. Bu somutlukta siyasete güven, eve dönüşler, hayata dönüşler, siyasete tekrar dönüş var. Farklı Türkiye var" dedi.

"BUNLAR OLMASAYDI BUGÜNKÜ ÇÖZÜM SÜRECİNİ KONUŞAMAZDIK"
Atalay, konuşmasında şunları söyledi;

"Hükümet olarak Türkiye'de büyük bir dönüşümü sağlama mücadelesi veriyoruz. Bu süreç içerisinde terörün, şiddetin kullandığı tüm zeminleri yok etme çabası gösterdik. Siyasetin önünü daha da açmak için uzun çaba gösterdik. Başbakanımızın 2005 yılında Diyarbakır'da yaptığı konuşma dönüm konuşmasıdır. Demokratik açılım süreci 2008 de başlayan bir köşe taşıdır. Bunlar olmasaydı bugünkü çözüm sürecini konuşamazdık.

"SÜREÇ ŞEFFAF OLUYOR, OLACAK"
Toplumu bu sürecin içerisinde tuttuk, tutmaya da devam edeceğiz. Bu süreç şeffaf oluyor ve olacak. Toplum destekli gittiğinde sürecin daha iyi yürüdüğünü görüyoruz. Türkiye'nin her kesiminden özellikle bu bölgeden sürece ne kadar büyük destek olduğunu biliyoruz.

"BİR YOL HARİTASI ÜZERİNDE ÇALIŞMA KARARI ÇIKTI"
Sürece yeni bir ivme kazandırma çalışması içindeyiz. Özellikle 30 Mart seçimi arafesinde seçime yoğunlaştık ama seçimden sonra sürece hükümet olarak yoğunlaşmamız arttı. Başbakanımızın başkanlığında çok geniş katılımlı uzun süren bir değerlendirme yaptık. O değerlendirme sonunda yeniden geldiğimiz safhadan itibaren daha somut, daha zamanlı, periyodu belli atılacak adımları belli, bir yol haritası üzerinde çalışma kararı çıktı. Şimdi biz bu çalışmayı yapıyoruz.

"SİYASET HER ŞEYİN ÇÖZÜM YERİDİR"
Kimse istiyor diye demokratik adım atılmıyor, yürekten inanıyoruz, daha alınacak çok mesafe var. Siyaset her şeyin çözüm yeridir. Şiddetle değil siyasetle sorunları çözelim. Hak arama yeri siyaset olsun, dediğimiz bu. Zaman dar çıkmam lazım, temkinli davranmamız lazım"

Editör: TE Bilisim