Adalet Bakanlığı’nca hazırlanan 7 maddelik tasarıda, bugüne kadar yapılan çalışmaların suç sayılmaması, hükümete çözüm süreciyle ilgili çalışmaların yapılması için genel yetki verilmesi, dağdan inenlerin topluma entegre edilmesine ilişkin düzenlemeler yer alıyor.

7 MADDELİK ÇÖZÜM PAKETİ

Tasarının, tatile girmeden TBMM Başkanlığı’na sunularak yasalaştırılması görüşü AK Parti MYK toplantısında ağırlık kazandı. Bazı parti yöneticileri, tasarının bu hafta TBMM Başkanlığı’na sunulacağını, tatile girmeden de Meclis’ten geçirileceğini belirtti. Adalet Bakanlığı’nca hazırlanan ve 7 maddeden oluşan tasarının çözüm sürecine ilişkin olarak hükümete genel bir yetki verilmesini öngördüğü öğrenildi.

SÜREÇ AKTÖRLERİ KORUNACAK

7 maddelik çözüm paketine göre alınan kararların, ileride suç kapsamına alınmaması için yeni görev tanımları yapıldı. Süreç içerisinde ve terörle mücadelede alınan kararların sorumluları korunacak.

REHABİLİTASYON HİZMETİ DE VAR

Pakette, PKK'nın yöneticisi olmayanların dağdan inerek eve dönüşü kolaylaştıran ve rehabilitasyonu sağlayan maddeler de var.

ÇATIŞMAYA GİRMEYENLER SORUMLU TUTULMAYACAK

Çocukları dağa çıkarılanailelerin kampanyalarından sonra, silahlı çatışmaya katılmayan PKK'lıların eve dönmesiyle kendileri sorumlu tutulmayacak.

ADLİ TIP SÜRECİ HIZLANACAK

Hasta mahkumlarla ilgili olarak ise Adli Tıp Kurumu sürecinin hızlandırılmasına yönelik maddeler de pakette yer alacak.

Editör: TE Bilisim