Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde adayların kimler olacağına çevrilirken, muhalefet partileri Başbakan Erdoğan’ın adaylığını açıklamasını, Başbakan Erdoğan da, CHP ve MHP'nin adayını açıklamasını bekliyor. AK Parti kulislerinde Erdoğan’ın, cumhurbaşkanlığı adaylığını son başvuru tarihinden bir gün önce açıklaması beklediklendiği ifade ediliyor.

28 HAZİRAN'DA AÇIKLAYACAK

ANKA’nın edindiği bilgilere göre; AK Parti içerisinde, Başbakan Erdoğan’ın cumhurbaşkanlığı adaylığını başvuru tarihi olan 29 Haziran’dan bir gün önce açıklamasını beklediklerini ifade ediyorlar. AK Partililere göre cumhurbaşkanı adayları netleşti. Ancak, AK Parti’de şimdi gözler muhalefet partilerine çevrildi.

ERDOĞAN'IN İLK TURDA SEÇİLMESİ MUHALEFE BAĞLI 

AK Parti içerisinde cumhurbaşkanlığı 1. ve 2. tur seçimleri konuşulmaya başlandı. Şu ana kadar Başbakan Erdoğan’ın karşısına güçlü bir aday ismin telaffuz edilmediği görüşünü dile getiren AK Partililer, “Başbakan birinci turda seçilir” deseler de CHP ve MHP’nin adaylarının kim olacağını da merak ediyorlar. AK Parti’ye göre CHP ve MHP cumhurbaşkanı adaylarını ayrı ayrı göstermeleri halinde Erdoğan’ın birinci turda kazanmasının önünü açık olduğu belirtiliyor. 

ERDOĞAN İKİNCİ TURDA KESİN ALIR

Ancak, AK Parti’de CHP ve MHP’nin ortak bir aday göstermesinde durumun değişebileceği yorumları da yapılıyor. AK Partiliere göre; “Başbakan karşı tarafın adayına göre birinci turda zorlansa da ikinci turda kesin alacak” şeklinde görüş bildiriyorlar.

Editör: TE Bilisim