Sağlık çalışanlarına ilişkin paketi açıklayanBaşbakan Ahmet Davutoğlu, çalışanlara müjdeli bir haber verdi. Davutoğlu, "Sağlık çalışanlarına sürprizimiz var. Sağlık çalışanlarının nöbet ücretlerine yüzde 50 zam yapılacak. Hekimlerimiz yanında diğer sağlık çalışanlarını da bu zamlı nöbet ücretlerinden yararlandıracağız." dedi.

Davutoğlu'nun konuşmasından satır başları;

“14 Mart Dünya Tıp Bayramı'na girerken şiddete maruz kalan sağlık çalışanlarımıza şifa diliyorum. Sizin değerinizin farkındayız. Alın terinin kıymetini en iyi biz biliyoruz. Hastalarımız bizim doktorlarımıza kutsal emanetimizdir. Bizim duyduğumuz ilgiyi doktorlar hemşireler duymaktadır.

Davutoğlu sağlık çalışanlarına büyük müjde verdi TIKLA İZLE

 

70 YAŞINA KADAR ÇALIŞMA FIRSATI

Çalışmak isteyen hekimlerimizin talepleri halinde, herhangi bir zorunluluk ve yük getirmeden 70 yaşına kadar çalışma fırsatı vereceğiz. Şu anda Meclis'te tartışılan İç Güvenlik Reformu Paketi içinde, sağlık çalışanlarına yönelik herhangi bir şiddeti gerçekleştiren fail konusunda da 24 saat hemen gözaltı, eğer bu birkaç kişi tarafından gerçekleşmişse 48 saat gözaltı şartı getireceğiz.

DOKTORLARIMIZA TEŞEKKÜR EDİYORUZ

Ülkemizde yeni ve sağlıklı nesiller yetiştirmeyi hedefliyorsak en çok ihtiyaç duyduğumuz meslek doktor, hemşire ve sağlık çalışanlarıdır. Biz burada konuşurken doktorlarımız şu anda cerrahi müdahalelerde bulunuyor. Teşekkür ediyoruz. Selam olsun onlara...

Nöbetten çıkan nöbette olan doktorlarımıza o görevin o nöbetin bir ibadet olduğunu hatırlatarak tekrar tekrar teşekkür ediyorum. Yaptığımız her reformun sağlık çalışanlarının üstüne yük getirdiğini de biliyorum. Hem de aile olarak içinde olduğumuz için bizzat biliyorum. Doktorluk, sağlık çalışanlığı aşkla yapılan bir meslektir.

DEVLETİN NİHAİ SAADETİ İNSANIN SAĞLIĞINA BAĞLIDIR

Devlet idaresi nasıl insan sevgisi üzerine dayanıyorsa, sağlık idaresi de insana bağlıdır. Devletin nihai saadeti insanın saadeti ve sağlığına bağlıdır. Eşimle evlendiğimizde başörtüsü yasağından sonra mesleği okulu bırakır diye düşünmüştüm. Ama mesleğini aşkla yaptığı için devam etti. 28 Şubat'ta bırakmadı. Başdanışmanlık ve Dışişleri Bakanlığı'mda mesleğini bırakır mı diye düşündüm yine aşkla çalıştığı için mesleğini bırakmadı.

ÖLDÜRÜLEN DOKTORLARIMIZI ŞEHİT KABUL EDİYORUM

Şiddeten mağdur olmuş doktorlarımıza şifalar diliyorum, geçmiş olsun diyorum. Öldürülen doktorlarımızı ise ben şehit olarak kabul ediyorum. Doktor Ersin Arslan şehidimize Allah'tan rahmet diliyorum. Çok sayıda şiddete maruz kalmış sağlık çalışanlarımızla şu anda konuşuyoruz.

Bizim doktorlarımız için her hasta acildir. Ama hangisinin acil olduğu kararını verecek olan oradaki doktorumuzdur. Yakınımızın kaygısı ile acilleri kargaşa haline getirmeyelim. Bunu ancak doktorlar bilir. Acil birimlerinde gerekli tedbirlerinin alınması için adımlar attık. Geceleri yaşanan olaylar ise genellikle alkollü ve uyuşturucu bağımlısı kişiler tarafından çıkarılıyor.

Editör: TE Bilisim