İstanbul'da canlı bomba olduğu iddia edilen terör örgütü DHKP/C üyesi H.R.K.’yi yakalamak için 18 Ekim’de 16 farklı adrese operasyon düzenlendi.

Polisin gittiği evlerden biri de Doğan Ailesi’nin Sarıyer,Küçükarmutlu’daki adresiydi. Polisler içeride arama yaptıkları sırada, özel harekat polisi Y.M. evin 26 yaşındaki kızı Dilek Doğan’ı tüfeğiyle vurarak öldürdü.

Operasyondan sonra Dilek’in polise direndiği, tahrik ettiği iddia edildi. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nın soruşturması sonunda polis Y.M.’ye 26.5 yıla kadar hapis istemiyle dava açıldı. Dava dosyasına, polisin Dilek’in vurulduğu sırada çektiği evin aranma görüntüleri de girdi. 

 

EVDE ARAMA YAPILDIĞI SIRADA VURULDU

Polisin savcılığa gönderdiği görüntüler 3 ayrı bölümden oluşuyor. İlk görüntü polislerin eve geldiği ilk ana ait. Polisler H.R.K.’nin evde olup olmadığını sorduktan sonra arama yapacaklarını söylüyor. Bu sırada Doğan ailesinin üyeleri polisten galoş giymelerini istiyor. İkinci görüntüde sivil polisler eve girip arama yapmaya başlıyor. Dilek Doğan da bu sırada vuruluyor.

 

İŞTE O GÖRÜNTÜLER:

 

Editör: TE Bilisim