11 milyon emekliye promosyon için Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ile bankalar arasında yürütülen pazarlıklar tamamlanırken; gözler anlaşmayı açıklayacak 65. Hükümet'e çevrildi.

Emekliler heyecanla beklerken, detaylar da ortaya çıkmaya başladı. İşte promosyon konusundaki detaylar:

● Çalışma Bakanlığı promosyon pazarlıklarını Türkiye genelinde belli sayıda şubeye sahip 12 banka ile yürüttü. Emeklilere banka promosyonunu, bu 12 banka ödeyecek.

 

 

HER EMEKLİYE AYNI MİKTARDA PROMOSYON

● Promosyonda emekliler arasında bir farklılık olmayacak. Hem SSK hem Bağ-Kur hem de memur emeklileri anlaşılan tutarda promosyon elde edecek.

● Bankalar pazarlıkların başında, promosyon karşılığında emeklilere kredi kartı verilmesini ve kredili mevduat hesabı açılmasını şart koşuyordu. Promosyon uzlaşmasında bu şartlar bulunmuyor. Emeklilerin sadece, promosyonu aldığı bankayı bu ödemeyi içeren dönemde değiştirmemesi gerekiyor.

● Promosyon tutarı henüz açıklanmadı ancak yıllık 200 ile 300 lira arasında bir tutarda anlaşma sağlandığı beklentisi hakim.

● Emeklilere promosyon 3'er yıllık periyodlarla ödenecek. Yani emekli, 3 yıllık dönem için 600 ya da 900 lira promosyon alacak. 3 yılın sonunda yine bu tutarda bir ödeme olacak.

● Emeklilerin banka promosyonunu yazın cebine koyması planlanıyor. 3 yıllık ödemenin peşin yapılması bekleniyor...


KAYNAK-MEMUR HABER

Editör: TE Bilisim