Olağanüstü Hal Kapsamında Bazı Tedbirler Alınması Hakkında Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile yurt dışında öğrenim gören öğrencilerden, milli güvenliğe tehdit oluşturduğu tespit edilen FETÖ/PDY terör örgütüne aidiyeti, iltisakı veya irtibatı olan 158 kişinin öğrencilikle ilişikleri kesildi.

Resmi Gazete'nin mükerrer sayısında yayımlanan 673 sayılı KHK'da "Yurtdışında öğrenim görenler" başlığında verilen 4. maddede, "8 Nisan 1929 tarihli ve 1416 sayılı Ecnebi Memleketlere Gönderilecek Talebe Hakkında Kanuna tabi öğrencilerden, milli güvenliğe tehdit oluşturduğu tespit edilen FETÖ/PDY terör örgütüne aidiyeti, iltisakı veya irtibatı olan ve 158 kişinin isminin bulunduğu listede yer alanların öğrencilikle ilişiklerinin kesildiği" belirtildi.

Bunlar hakkında 22 Temmuz 2016 tarihli ve 667 sayılı Olağanüstü Hal Kapsamında Alınan Tedbirlere İlişkin Kanun Hükmünde Kararnamenin 4'üncü maddesinin ikinci ve üçüncü fıkraları hükümleri uygulanacak. Bu kapsamda gördükleri eğitimlere ilişkin olarak denklik işlemleri yapılmayacak ve söz konusu eğitimleri kapsamındaki akademik unvan ve derecelerine bağlı haklardan yararlanamayacak.

 

 

 
 
 
Editör: TE Bilisim