Ankara'da askeri servis araçlarının geçişi sırasında gerçekleştirilen bombalı saldırıyı düzenleyen şahsın Suriyeli Salih Neccar olduğu belirlenmiş ve 1992 doğumlu olan Neccar'ın YPG ile bağlantılı olduğu da tespit edilmişti.

Bugün akşam saatlerinde TAK (Kürdistan Özgürlük Şahinleri) isimli terör örgütü, Ankara'daki saldırıyı üstlendiğini açıkladı. Açıklamada; Ankara'daki saldırıyı düzenlediği iddia edilen şahsa ait bir fotoğraf yayınlayan örgüt, saldırıyı Abdulbaki Sönmez adlı örgüt mensubunun gerçekleştirdiğini duyurdu.
 

FOTOMONTAJ MI?
Fakat açıklama yayınlandıktan dakikalar sonra TAK'ın yayınladığı fotoğraf ile ilgili flaş ayrıntılar paylaşıldı. Yayınlanan o fotoğrafın google'da aranan görseller arasında seçilen bir vesikalık fotoğrafa montajlandığı iddia edildi.

 

VARANK DA PAYLAŞTI!

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Mustafa Varank, TAK'ın açıklamasını yalanlayan bir paylaşımı kendi hesabından paylaştı.


Fotoğraftaki kişi konuştu

Fotoğrafı kullanılan Şafak İnan ise ulusalkanal.com.tr'ye konuştu. İnan, yaptğı açıklamada, "O fotoğrafımı 2010 yılından itibaren tüm köşe yazılarımda kullanmaktayım" dedi. İnan'ın açıklaması şu şekilde oldu: "Merhaba, ben chpgundemi.com'un Genel Yayın Yönetmeni M. Şafak İnan. Ankara saldırısını üstlenen TAK terör örgütünün yayınladığı fotoğraf, şahsıma ait olup, fotomontaj yapılarak değiştirilmiştir. Montaj yapılan o fotoğrafımı 2010 yılından itibaren tüm köşe yazılarımda kullanmaktayım. Kasıtlı yapıldığını düşünüyorum. Şu an avukatımla beraber Avcılar İlçe emniyet müdürlüğüne, sorumlular hakkında şikayetçi olmaya geldik."

Editör: TE Bilisim