Hürriyet gazetesi yazarı Ahmet Hakan dün gece CNN Türk’teki ‘Tarafsız Bölge’ programından sonra şoförünün kullandığı ve korumasının da bulunduğu otomobiliyle gittiği evinin önünde saldırıya uğradı. Başka bir araçla Hakan’ı takip ettikleri anlaşılan 4 kişiden biri koruma görevlisine yönelirken diğer üçü de Ahmet Hakan’a saldırdı. Saat 00.35’te gerçekleşen saldırıya katılan kişilerin 34 VY 7765 plakalı siyah Honda marka bir otomobil kullandıkları tespit edildi. Ahmet Hakan’a saldırıyı gerçekleştirdikten sonra aynı otomobille kaçan saldırganlardan üçü daha sonra gözaltına alındı.

 

VÜCUDUNDA KIRIKLAR VAR

Saldırıya uğrayan Ahmet Hakan ve koruması Amerikan Hastanesi’ne kaldırıldı. Hastanede müdahalesi yapılan, tomografisi çekilen Ahmet Hakan’ın burnunda ve kaburgasında kırıklar tespit edildi.

Saldırı haberini alan Hürriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Sedat Ergin, Hürriyet Gazetesi yazarı Ertuğrul Özkök ve DHA Genel Müdürü Uğur Cebeci de hastaneye gitti.

 

‘YILMAYACAĞIZ, KORKMUYORUZ’

Hürriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Sedat Ergin hastane önünde bekleyen basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.

Ergin; "Ahmet Hakan'ın mesajı var sizlere. Öncelikle bu saate kadar bekleyen muhabir ve kameraman arkadaşlara sevgilerini ve selamlarını gönderdi. Kendisi hastanedeyken arayanlara soranlara herkese teşekkürlerini iletiyor. Aynı zamanda kendisine bu saldırganları bu aksam gönderenlere de bir mesajı var. Mesajı da şu; 'Bu tür saldırılardan hiç bir şekilde yılmayacağız. Korkmuyoruz. Bildiğimiz yolda yürümeye devam edeceğiz.' ifadelerini kullandı.

Ahmet Hakan, sabahın ilk saatlerinde taburcu edildi.

Editör: TE Bilisim