Gaziantep'te büyük bir patlama meydana geldi. Son dakika haberlerine göre, saat 23.30 civarında meydana gelen patlama şehrin neredeyse tamamında duyuldu.

 

Olayla ilgili henüz net bir bilgi olmamakla birlikte, sosyal medyadan ilk fotoğraflar paylaşılmaya başlandı. Bazı görgü tanıkları, çatışmanın ardından bir patlamanın gerçekleştiğini ifade ederken, çok sayıda helikopterin havalandığı bilgisi de aktarılıyor.

 

ANADOLU AJANSI: POLİS VE İTFAİYE EKİPLERİ SEVK EDİLDİ

Anadolu Ajansı, olayla ilgili şu bilgiyi geçti: Gaziantep'in merkez Karataş ve Alleben Göleti civarında patlama sesi duyulması üzerine olay yerine polis ve itfaiye ekipleri sevk edildi.

 

 

FATMA ŞAHİN'DEN İLK AÇIKLAMA: DOĞRULANMIŞ BİR BİLGİ YOK

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Twitter'dan yaptığı açıklamada "Gaziantep'teki patlama iddiasıyla ilgili doğrulanmış herhangi bir bilgi bulunmamakta. En doğru açıklama ilgili resmi makamlarca yapılacak"ifadelerini kullandı.

 

KENTTE OLUMSUZ BİR DURUMA RASTLANMADI

Yetkililer, patlama sesiyle ilgili araştırma yaptı. Ancak yapılan araştırmada, kentte herhangi bir olumsuz duruma rastlanmadı. Valilik kaynakları, kentte şu an olumsuz bir durumun olmadığını, vatandaşların rahat olmasını istedi.

 

VALİLİK AÇIKLAMA YAPTI: SONİK PATLAMA OLABİLİR

Gaziantep Valiliği'nden yapılan ilk resmi açıklamada da herhangi bir yaralanma, vefat veya maddi hasar tespit edilmediği bildirildi. Açıklamada: "25.11.2016 günü saat 23.20 sıralarında il genelinde duyulan patlama sesinden dolayı jandarma, emniyet, AFAD, itfaiyeye yapılan ihbarlar değerlendirilmiş, 26.11.2016 günü saat 00.25 itibariyle hastanelerimize, diğer kurumlarımıza bildirilen ya da görevlilerimizce tespit edilen herhangi bir yaralanma, vefat veya maddi hasar bulunmamaktadır. Bu sesin Fırat Kalkanı Harekâtı kapsamında görev yapan uçaklarımızın ses hızını aşmasından kaynaklanmış olabileceği değerlendirilmekte olup, gelişmelerden ayrıca bilgi verilecektir." Denildi

Editör: TE Bilisim