Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, “demokrasi nöbeti”nin 21. gününde de nöbet tutan vatandaşları ziyaret etti.

 

15 Temmuz Kızılay Demokrasi Meydanı'nda vatandaşlara seslenen Başkan Gökçek, FETÖ'cülerin bir başka hain planı daha olduğunu belirterek, “Bütün Türkiye'yi bir hafta elektriksiz bırakacak, trafoları patlatacak bir sabotaj içerisindeler” dedi. Başkan Gökçek, şöyle devam etti: "Bunlar tutturdu ‘Yok 12 Ağustos, yok 14 Ağustos'u bekleyin' diye. Ne yapacaklarının istihbaratını da aldık. Yapmak istedikleri şey şuymuş; hani bir gün elektrikler toptan kesildi hatırlıyor musunuz? Bu sabotajı yapan da bu şerefsiz FETÖ'cüler, başkası değil. Şimdi aynı konuda bütün Türkiye'yi bir hafta elektriksiz bırakacak, trafoları patlatacak bir sabotaj içerisindeler. Bu da duyulduğu için bunu da yapamayacaklar. Biz buradayız Allah'ın izniyle."

 

NÖBET VE ÜCRETSİZ ULAŞIM ÇARŞAMBAYA KADAR SÜRECEK

Askere karşı herhangi bir güvensizlik duymadıklarını belirten Başkan Gökçek, “Bizim kendi ordumuza güvensizliğimiz kesinlikle söz konusu değil. Bizim şerefli bir ordumuz var ama bunun içine sızmış olan şerefsiz FETÖ'cüler var. Bizim lafımız sadece ve sadece FETÖ'cülere. Şu meydanlardan şerefli ordumuzdan kalbini kırdığımız kim varsa bizi affetsinler, onlar bizim şerefli ordumuz ve başımızın tacı” dedi. Başkan Gökçek, demokrasi nöbetinin Çarşamba gününe kadar devam edeceğini açıkladı. Başkan Gökçek ayrıca, EGO otobüsleri ve metroda ücretsiz uygulamanın da Çarşamba gününe kadar uzatıldığını belirtti.

 

Başkan Gökçek, Pazar günü İstanbul'da yapılacak dev mitingin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatı üzerine 15 Temmuz Kızılay Demokrasi Meydanı'na kurulacak dev ekrandan izletileceğini açıklarken, diğer siyasi parti temsilcileriyle birlikte olacaklarını da yineledi. Ankara'da ikinci bir miting yapılması için taleplerini Cumhurbaşkanı Erdoğan'a ilettiklerini açıklayan Başkan Gökçek, “Sayın Cumhurbaşkanım, ‘Miting Ankaralı'nın da hakkıdır, lütfedeceksiniz inşallah, Ankara'da da böyle bir miting yapacağız' dedim. Yani yüzde yüz demedi ama yüzde 70 oldu gibi. Pazartesi ya da Salı günü alırım inşallah kesin cevabını, müjdesini de sizlere veririm” diye konuştu.

 

ASTSUBAY HALİSDEMİR'İN İSMİ ANKARA'DA ÖLÜMSÜZLEŞECEK

Pazar günü alana gelecek vatandaşlara sıcaktan korunmak için şapka ve bayrak dağıtılacağını açıklayan Başkan Gökçek, “FETÖ'cü generalin alnına kurşun dayayıp daha ilk anda darbeye en büyük darbeyi yapan yiğit astsubay kardeşimiz" diyerek bahsettiği Astsubay Ömer Halisdemir'i unutmayacaklarını ve isminin Ankara'da bir caddeye verileceğini bildirdi. Konuşma yapan şehit Astsubay Halisdemir'in kuzeni Emin Demir de, ailesinin devletten hiçbir maddi beklentilerinin bulunmadığını ifade ederek, “İsminin bir caddeye verilmesiyle Sayın Başkanım da hakkını yerine koydu. Kendisinden Allah razı olsun” diye konuştu.

Editör: TE Bilisim