Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı Örgütlü, Kaçakçılık ve Ekonomik Suçlar Soruşturma Bürosu'nca, 23 Aralık'ta meydana gelen patlamaya ilişkin yürütülen soruşturma kapsamında incelemeler devam ediyor.

 

ORMANDA ''ÇATAL AYAK'' BULUNDU

Patlamanın ardından emniyet tarafından havalimanı ve çevresinde yapılan incelemelerde, Tuzla Orhanlı köyü ile havalimanı arasında kalan ormanlık alanda havan topunu sabit tutmaya yarayan çatal ayak bulundu. İncelemede, havalimanına yaklaşık 2 kilometre mesafede bulunan ormanlık alandan gece 02.15 sıralarında 4 havan mermisi atıldığı, aprona isabet eden havan mermilerinden 3'ünün birbirine yakın, birinin ise ayrı bir alana düştüğü tespit edildi.

 

ŞARAPNEL PARÇALARI UÇAKLARA İSABET ETTİ

Patlayan mermilerden dağılan şarapnel parçalarının çevredeki uçaklara ve temizlik görevlilerine isabet ettiği bildirildi. Ormanlık alanda bırakılan çatal ayak üzerindeki incelemeler kapsamında ise savcılık, havan mermilerinin hedef gözetilerek atılıp atılmadığı ve bir terör örgütü ile bağlantısı olup olmadığına ilişkin çalışmalarını sürdürüyor.

 

BİR KADIN ÇALIŞAN HAYATINI KAYBETMİŞTİ

Sabiha Gökçen Havalimanı apronunda 23 Aralık'ta sebebi belirlenemeyen bir patlama meydana gelmiş, temizlik görevlilerinden Canan Çelik Burgucu elinden, Zehra Yamaç ise kafasından yaralanmıştı. Yamaç, kaldırıldığı Marmara Üniversitesi Pendik Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde hayatını kaybetmişti.

 

BAŞSAVCILIK'TAN 'SABİHA GÖKÇEN' AÇIKLAMASI

Başsavcılık, Sabiha Gökçen'deki patlamayla ilgili soruşturmanın sonuçlanmadığını ve basına herhangi bir açıklama yapılmadığını bildirdi.

 

Haber7'de yer alan habere göre: Başsavcı Fehmi Tosun imzasıyla yapılan yazılı açıklamada, Başsavcılığın yargı sınırları içerisindeki Sabiha Gökçen Havalimanı'nda 23 Aralık 2015'te meydana gelen ve bir vatandaşın ölümüne sebep olan patlamayla ilgili olarak bugün bazı basın yayın organlarında ve sosyal medyada haber yer aldığı belirtildi. Havalimanındaki patlamanın nedenininhavan topu mermisinin atılması olduğu ve ormanlık alanda havan topunu sabit tutmaya yarayan çatal ayakların bulunduğuna yönelik iddiaların doğru olmadığı ifade edilen açıklamada, patlamaya ilişkin Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı Örgütlü, Kaçakçılık ve Ekonomik Suçlar Soruşturma Bürosu'nca başlatılan soruşturmanın henüz sonuçlanmadığı kaydedildi.

 

Açıklamada, şöyle denildi: "Basında ve sosyal medyada yer alan haberlerdeki iddialar gerçeği yansıtmadığı gibi patlamanın nedeninin havan topu olduğuna ve yine havan topu atışında kullanılan çatal ayakların elde edildiğine dair bir bilgi Başsavcılığımız soruşturma dosyasında mevcut olmayıp, bu hususta Başsavcılığımızca hiçbir basın yayın organına herhangi bir açıklama yapılmamıştır." Başsavcılık açıklamasında, olayın her yönünün detaylı olarak gizli ve titiz bir şekilde araştırıldığı, soruşturma sonuçlandığında ayrıca bilgi verileceği aktarıldı.

Editör: TE Bilisim