Kurban Bayramı namazını Üsküdar'daki Mihrimah Sultan Camisi'nde kılan 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, namaz sonrası gazetecilere açıklama yaptı. Abdullah Gül, şehitlere rahmet dileyerek, "Bir ülke yangın yerine dönerse bütün insanlar bundan zarar görür. Onun için memleketimizin kıymetini bilmek gerekiyor." dedi. Tüm Türkiye'nin Kurban Bayramı'nı tebrik eden Gül, bayramın bütün Müslümanlara hayırlar getirmesi temennisinde bulundu.

 

"BÜYÜK ÖZVERİ GEREKLİ"

Gül, bayramı sıkıntılı bir dönemde idrak ettiklerini belirterek, "Maalesef terör sebebiyle birçok şehitlerimiz var. Askerler, polisler, sivil vatandaşlarımız birçok aile için bu ilk acılı bayram oluyor. Hepsinin acısını bir kez daha paylaşıyoruz. Şehitlerimize rahmet diliyoruz. Bayram vesilesiyle memleketimizin ve vatandaşlar olarak da birbirimizin kıymetini bilmemiz gerekiyor. Bayramın zaten esas anlamı kardeşliğin, dostluğun, sevginin yayılması oluyor. Bunu gerçekleştirmek için hepimizin büyük bir özveri içinde olması gerekiyor" diye konuştu.

 

"BİR ÜLKE YANARSA..."

Huzurlu ve mutlu olmak için herkesin değerlere önem vermesi gerektiğini dile getiren Gül, şunları söyledi: "Bu bayramda evleri yangın yerine dönmüş, tarumar olan birçok Suriyelinin, kadın çoluk çocuk hepsinin yollardaki bu acılı halinin de bizi derinden üzmesi gerekiyor. Kardeşleri, Müslümanlar ve komşuları olarak onlara böyle bir bayram günü sahip çıkmak da insanlık görevidir. Bundan alınması gereken dersler var. Bir ülke yangın yerine dönerse bütün insanlar bundan zarar görür. Onun için memleketimizin kıymetini bilmek gerekiyor. Saygı ve sevgi içerisinde herkesin ilişkisini geliştirmesi gerekiyor."

 

11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, şehitlere rahmet dileyerek, "Bir ülke yangın yerine dönerse bütün insanlar bundan zarar görür." dedi.

Editör: TE Bilisim