Cumhurbaşkanı Abdullah Gül , son günlerde gündemi meşgul eden yolsuzluk ve rüşvet operasyonuyla ilgili olarak "Bir yolsuzluk varsa üzeri kapanmaz, işin aslı ortaya çıkacaktır." dedi.

Cumhurbaşkanı Gül ayrıca Başbakan ile görüştüğünü kendi düşüncelerini aktardığını ve Erdoğan'ın Pakistan dönüşü gerekli açıklamayı yapacağını ifade etti.

Gül'ün açıklamalarından satır başları;

"YOLSUZLUK VARSA ÜSTÜ KAPATILAMAZ"

"Tek tek nokta nokta sorulara yanıt vermek yerine ilkesel bir cevap vereceğim. Türkiye'de son 10 yılda köklü reformlar yapıldı. Hukuk alanında siyaset alanında. Bu reformlar doğrultusunda şeffaflaşma yaşandı. Bunların yaşandığı bir ülkede yolsuzluk yanlış varsa üstü kapanmaz. Bunu bilin. Burası 15 yıl önceki Türkiye değil artık. Herkesin rahat olması gerekir.

"İŞİN ASLI ORTAYA ÇIKACAKTIR"

İddia edilen yolsuzluk konusu artık mahkemeye taşındı. Yargı Türkiye'de hem bağımsız hem tarafsızdır. Demokratik hukuk devletinde böyledir. Mahkeme titiz bir şekilde dosyayı inceleyecek. Ardından tartışma ve iddialarla ilgili bir karar verecek. İşin aslını ortaya çıkaracak. Bunu herkesin beklemesi lazım. Mahkeme bunu en doğru şekilde çıkaracaktır. Hepimiz adına millet adına doğruyu söyleyecektir.

"BİREYSEL FARKLILIKLAR OLABİLİR"

Demokratik hukuk devletinde çalışanların hepsinin bireysel farklılıkları, düşünceleri olabilir. Farklı akımlara bağlı olabilirler. Ancak devlet ve kamu söz konusu olduğunda başka hiçbir dayanışma ve ilişki olamaz. Bu temel ilkedir.

BAKANLAR İSTİFA EDECEK Mİ?

Bakanlarla ilgili Sayın Başbakan ile uzun uzun konuştuk. Kendisinin de bu konuda düşünceleri var. Hazırlık ve değerlendirme yapıyor. Ben de düşünceleri kendisine aktardım. Gelince görüşeceğiz. Sorunuzun cevabını o görüşmeden sonra duyacaksınız."

Editör: TE Bilisim