Hava durumu son raporları meteoroloji açıkladı. Başta İstanbul ve Ankara hava durumu raporları olmak üzere son tahminler şaşırttı. Baharı beklerken özellikle Batı bölgelerde sıcaklık değerleri 7 derece birden düştü. Dün akşam başlayan ve etkisini gece boyunca sürdüren kuvvetli sağanak yağış sabah saatlerinde de yer yer etkili oldu. Yağışların yarında devam etmesi bekleniyor. Doğu'da ise haftasonu kar yağışı etkili olacak.

 

İSTANBUL HAVA DURUMU SICAKLIK DÜŞÜYOR

İSTANBUL hava durumu yeni tahminleri meteoroloji açıkladı. İstanbul'da dün akşam başlayan sağanak yağışlar bugün de etkili olacak. Haftasonu da yağışların devam etmesi bekleniyor. Mart'ın son haftası sıcaklık değerleri tekrar artmaya başlayacak.

 

 

 

YEREL SAĞANAK YAĞIŞLARA DİKKAT!

Yapılan son değerlendirmelere göre; Ülkemizin büyük bir bölümünde yağmur ve sağanak, Ege ve Batı Akdeniz kıyılarında yer yer gök gürültülü sağanak şeklinde görülecek yağışların; Marmara'nın güney ve doğusu, Kıyı Ege ile Düzce, Bolu, Manisa ve Osmaniye çevrelerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor.



SICAKLIK AZALIYOR!

Hava sıcaklığının kuzey kesimlerde hissedilir derecede (6 ila 10 derece), diğer yerlerde 2 ila 4 derece olmak üzere, Ülkemiz genelinde azalacağı tahmin ediliyor. Rüzgar, genellikle güney ve güneybatı, Marmara, Karadeniz kıyıları ile zamanla Kıyı Ege'de kuzey ve kuzeydoğu yönlerden hafif, arasıra orta kuvvette, Doğu Anadolu'nun doğusu, İç Ege ile zamanla Marmara'nın batısı ve kıyı Ege'de kuvvetli(40-60 km/saat) olarak esmesi bekleniyor.


KAYNAK-İNTERNET HABER

Editör: TE Bilisim