Olay, sabah Mithatpaşa Caddesi 62 numarada bulunan HDP genel merkezinde gerçekleşti. Eşgali güvenlik kamerası kayıtlarından tespit edilen bir kişi HDP genel merkezine geldi.

Ankara İl Genel Meclisi üyesi Ahmet Karataş ile bilinmeyen bir nedenle tartışmaya başlayan saldırgan, elindeki bıçağı Karataş’ın boynuna sapladı. Saldırgan daha sonra hızla koşarak binadan ayrıldı. Ağır yaralanan HDP’li yönetici, ambülansla Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne götürüldü. Karataş’ın durumunun ağır olduğu ve hayati tehlikesinin bulunduğu öğrenildi. Bu arada saldırı sonrası HDP genel merkezine çok sayıda polis geldi. Olay yeri inceleme ekipleri delil toplamak için çalışma başlattı. Binanın girişine ise güvenlik şeridi çekildi. Başlatılan geniş çaplı operasyonların ardından saldırgan kısa sürede yakalandı. Gözaltındaki saldırganın sorgusu  sürüyor. 

7 BIÇAK DARBESİ ALDI

HDP Eş Genel Başkan Yardımcısı Meral Danış Beştaş, saldırıya uğrayan Parti Meclis üyesi Ahmet Karataş’ın 7 bıçak darbesi aldığını ve ameliyata alınacağını söyledi. Beştaş, “Bu saldırıların sorumluları kendilerini çok iyi biliyorlar. Bu tehlikeye işaret etmek istiyoruz.” dedi.


Çankaya Mithatpaşa Caddesi'ndeki HDP Genel Merkezi'nde düzenlenen bıçaklı saldırının ardından partililer ve çeşitli sivil toplum kuruluşları bina önüne geldi. HDP Eş Genel Başkan Yardımcısı Meral Danış Beştaş, parti binasında inceleme yaptıktan sonra basın mensuplarına açıklamada bulundu. 
 
DELİLLER KAYDA ALINDI

Beştaş, Parti Meclis Üyesi Ahmet Karataş’ın il binasında korkunç bir saldırıya maruz kaldığını söyledi. Olay yerini gezdiklerini delilleri çıplak bir şekilde gördüklerini anlatan Beştaş, bu delillerin tümünün kendileri tarafından da alındığını kaydetti.

"Bu tür cinayet girişimlerinde delillerin nasıl ortadan kaldırıldığını yıllardır, deneyimlerle öğreniyoruz." diyen Beştaş, Karataş’ın ameliyata alınacağını ve 7 bıçak darbesi aldığını anlattı. Delillerin karartılmaması için kimsenin içeri alınmadığını ve kamera kayıtlarını kendilerinin de izlediğini belirtti. Beştaş, bu delillerle cinayete teşebbüs eden saldırganın kısa sürede yakalanması gerektiğinin altını çizdi.

HDP: SORUMLULAR KENDİNİ BİLİYOR

Beştaş, "Bu saldırılara zemin hazırlayanlar, bu saldırıları davet edenler kendilerini çok iyi biliyorlar. Başta Cumhurbaşkanı olmak üzere, Başbakan ve diğer hükümet yetkililerinin uzun süredir partimize yönelik linç kampanyası, bir seçim kampanyasına dönüşmüştür. En son dün Cumhurbaşkanı, ‘Ben bunun sonuçlarını düşünmek istemiyorum’ dedi. Acaba, bunu mu kastediyordu. Kendine soruyoruz. Arkadaşımızın umarım hayati tehlikesi ortadan kalkar. Bu saldırıların sorumluları kendilerini çok iyi biliyorlar. Bu çok ciddi bir tehlikedir. Bu tehlikeye işaret etmek istiyoruz.” diye konuştu.

Öte yandan olay yeri inceleme ekipleri binaya gelerek, delil topladı. Kamera kayıtlarıyla eşgali belirlenen şahsı yakalamak için başlatılan çalışma sürüyor.

Editör: TE Bilisim