Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulunun (HSYK) internet sitesinde yer alan duyuruda, 2016 yılı adli ve idari yargı ana kararnamelerine ilişkin çalışmaların sonuçlandırılarak karara bağlandığı belirtildi.

Duyuruda, 2016 yılı adli ve idari yargı ana kararnamelerinin, meslektaşların eşlerinin atamaları ve çocuklarının öğrenim durumlarını planlayabilmeleri amacıyla, ilan edilen takvime uygun olarak açıklandığı ifade edilerek, kararname sonrası adli ve idari yargıda boş kalan kadrolara kura kararnameleriyle atamaların yapılacağı kaydedildi.

 

ADLİ YARGIDA 3228 DEĞİŞİM

HSYK Birinci Dairesince çalışmaları tamamlanan adli yargı kararnamesi ile 3 bin 228 hakim ve savcının görev yeri değişti.

Daha önce CMK 250. madde ile görevli Ankara Cumhuriyet Başsavcıvekilliğinde de görev yapan İstanbul Anadolu Cumhuriyet Savcısı Cemil Tuğtekin Van Cumhuriyet Savcılığına, "12 Eylül" askeri darbesi ile Turgut Özal'ın ölümüne ilişkin iddianameleri hazırlayan ve "28 Şubat​" davasının duruşmalarına da çıkan, kapatılan CMK 250. ve TMK'nın 10. maddeleriyle görevli Ankara Cumhuriyet Başsavcıvekilliklerinde görev yapan Ankara Cumhuriyet Savcısı Kemal Çetin Adana Cumhuriyet Savcılığına, terör suçlarına bakmakla görevli Ankara 2. Ağır Ceza Mahkemesinde duruşmalara çıkan Ankara Cumhuriyet Savcısı Umut Sadak ise Ankara Bölge Adliye Mahkemesi Cumhuriyet Savcılığına getirildi.

Kararnameyle bazı illerin başsavcıları da değişti.

İdari yargıda 518 hakim ve savcının görev yerinin değiştiği kararnameyle de 20 Temmuz'da faaliyete geçecek bölge idare mahkemeleri daire başkanlığı ve üyeliklerine görevlendirmeler yapıldı.

Editör: TE Bilisim