Yeni hükümetle birlikte yenilenen AK Parti yönetiminde görev verilmeyen Hüseyin Çelik'in tasfiye edildiği iddialarına Çelik'e en yakın gazetecilerden Nagehan Alçı itiraz etti.

Alçı bugünkü yazısında yeni Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun Hüseyin Çelik'e büyük değer verdiğini iddia etti. Çelik'in cemaat kriteri nedeniyle partideki görevlerinden alındığı iddialarına yanıt veren Nagehan Alçı "göreceksiniz ki Davutoğlu Hüseyin Çelik’e özel önem veriyor." dedi.

"HÜSEYİN ÇELİK TUZLUK DEĞİLDİR!"

Davutoğlu'nun Hüseyin Çelik ile başbaşa bir görüşme yaparak kendisine verdiği değeri anlattığını öne süren Nagehan Alçı "paralel medya Çelik’i partisine düşman etmek için ısrarla ‘tasfiye edildi’ gibi haberler yapıyor. Belli ki hiç tanımıyorlar. Çelik zannettikleri gibi ‘tuzluk’ değildir." dedi.

İşte Alçı'nın yazısındaki ilgili bölüm:

Davutoğlu ve Hüseyin Çelik arasında geçen konuşma: MKYK toplantısından önce Davutoğlu Hüseyin Çelik’i yanına davet ediyor ve parti sözcülüğüyle ilgili bir değişiklik düşündüğünü söylüyor. Ancak Çelik’in entelektüel birikiminden ve siyasi tecrübesinden istifade etmek istediğini ekliyor. Çelik de yeni başbakanın her türlü kararına saygı duyduğunu zaten MKYK üyelerinin hepsinin otomatik olarak istifa ettiğini ayrıca teselli ikramiyesi gibi bir şeye kendini mecbur hissetmemesi gerektiğini belirtiyor. Davutoğlu ise MKYK’dan ayrılan diğer isimlere böyle bir şey önermediğini, olağanüstü kongrede yaptığı konuşmayı en iyi anlayacak isimlerin başında Hüseyin Çelik’in geldiğini düşündüğünü aktarıyor. Kısacası, Davutoğlu Hüseyin Çelik’in entelektüel birikimine çok değer verdiğini anlatıyor. Bence de Çelik’in partisine katacağı daha çok şey var. Bu arada paralel medya Çelik’i partisine düşman etmek için ısrarla ‘tasfiye edildi’ gibi haberler yapıyor. Belli ki hiç tanımıyorlar. Çelik zannettikleri gibi ‘tuzluk’ değildir.

Editör: TE Bilisim