Bugün Ankara kulisleri oldukça hareketli bir gün geçiriyor. İsimleri yolsuzluk ve rüşvet operasyonuyla anılan 3 bakan art arda istifa etti.

ESKİ BAKAN AK PARTİ'DEN İSTİFA ETTİ
Son olarak eski bakan İdris Naim Şahin partisinden istifa etti. İdris Naim Şahin'e Ordu Büyükşehir Belediye Başkanlığı için MHP'den teklif gelmişti.

GÖZLER O'NU ARAMIŞTI
Başbakan Erdoğan, geçtiğimiz günlerde partisinin belediye başkan adaylarını açıklamıştı. Ordu adayının tanıtıldığı toplantıda ise bir detay dikkat çekmişti. Erdoğan'ın adayı açıklamasının ardından söz konusu şehrin il başkanı ile milletvekilleri sahneye davet edildi. Sıra Ordu'ya geldiğinde Ordu milletvekilleri sahneye çıktı. Ancakr, bir ismin olmadığı görüldü. O isim ise daha önce yapılan kabine revizyonunda görevden alınan Eski İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin'di.

İDRİS NAİM ŞAHİN'İN SON UMUDUYDU
Şahin'in, görevden alma konusunda Başbakan Erdoğan'a kırgın olduğu söyleniyordu. Şahin'in Ordu için Belediye Başkanlığını istediği, yapılan araştırmaların da onu desteklediği biliniyordu.

ŞAHİN, GAFLARIN BAKANIYDI
İdris Naim Şahin, görevde kaldığı süre içinde yaptığı açıklamalar ve gaflarla sık sık gündem oldu. Şahin, iki yıl önce Ankara'da gerçekleştirilen terör saldırısında hayatını kaybedenlerden kameralar önünde 'adet' diye bahsedip tepki çekmişti.

Samsun'da jandarmanın terörist sanıp ateş açtığı iki kardeşten birinin ölmesi üzerine aileye taziye ziyaretine giden Şahin, 'Aksilik bu ya öbürü de ölebilirdi' ifadesini kullanmış ve sosyal medyanın diline düşmüştü.

Şahin yine kendisine mikrofon uzatılan bir anda, 'Her an Kuzey Irak'a kara harekatı yapabiliriz' diyerek gündemi hareketlendirmiş, ancak bu açıklaması Başbakan Erdoğan tarafından yalanlanmıştı.

Gafların bakanı, bir TEDAŞ işçisinin ölümü nedeniyle inceleme yapmak için gittiği Erzurum'da kendisine, 'Sizi gördüğüme çok sevindim Bakanım' diyen yaşlı bir amcaya, önce 'Takla at' sonra da 'Oyna' talimatı vermiş, yine tartışmaların odağına oturmuştu.

Ard arda gelen gaflardan rahatsızlık duyan Ak Parti çevreleri ise Başbakan Erdoğan'a, 'İdris Naim Şahin'i dizginleyin' mesajı iletmişti.

Editör: TE Bilisim