İstanbul'da Bayrampaşa Metro İstasyonu yakınlarındaki üst geçide bırakılan bombanın patlaması sonucu 1 kişi yaralandı.Olay sonrası bölgeye çok sayıda ambulans ve itfaiye ekibi sevk edildi.  Olayda patlama sırasında aracıyla yoldan geçmekte olan bir kişi yaralandı. Patlamanın olduğu bölgede polis tarafından geniş güvenlik önlemleri alındı. Bölgeden araç ve yaya geçişine izin verilmiyor.

 

VALİ ŞAHİN: 1 YARALI

İstanbul Valisi Vasip Şahin, Bayrampaşa'daki patlamaya ilişkin açıklama yaptı: "Kadife Kavşağı'nda bir patlama meydana geldi. Bir vatandaşımız hafif yaralandı. Patlamanın neden kaynaklandığı henüz bilinmiyor. Bu konuda bütün ihtimalleri değerlendiriyoruz" 

 

İŞTE PATLAMA ANI...

 

 

METRONUN CAMLARI KIRILDI

Patlama dolayısıyla bir metro aracının camının kırıldığı ve bu nedenle yolcuların tahliye edildiği öğrenildi. Her iki istikamette durdurulan metro seferleri bir süre sonra tek yön olarak verilmeye başlandı. Metro seferleri tek hat üzerinden Aksaray ve havalimanı istikametine kısa süreli gecikmeyle yapılıyor.

 

EL YAPIMI PARÇA TESİRLİ BOMBA

AA patlamanın üst geçitte olduğunu belirtirken, DHA'nın ulaştığı güvenlik kaynakları, patlamaya el yapımı, parça tesirli bombanın yol açtığını belirtti. Patlamanın ağaç altına bırakılan boru tipi bombanın patlatılmasıyla meydana geldiği iddia ediliyor. 

 

HEDEF ÇEVİK KUVVET MİYDİ?

İstanbul akşam mesai bitimine yakın meydana gelen patlama sesiyle alarma geçti. Güvenlik kaynakları, patlamaya, el yapımı parça tesirli bombanın neden olduğunu açıkladı. Patlamada 1 kişi yaralandı. Yol kenarına konulan bombanın, çevik kuvvet otobüsü geçtikten bir dakika sonra patlatıldığı iddia ediliyor. Çevik kuvvet polislerinin bulunduğu minibüs Bayrampaşa’daki çevik kuvvet merkezine gidiyordu. Bombanın çevik kuvvet minibüsünden sonra patlamış olması büyük bir faciayı engelledi.

 

İŞTE PATLAMA BÖLGESİNDEN İLK GÖRÜNTÜLER...

 

 

PATLAMA OLDU, TRAFİK DURDU!

İstanbul’da yaşanan patlamanın ardından İstanbul trafiğinde Bayrampaşa yönünde trafik kilit oldu. Patlama, Edirne yönü istikametindeki tüm yolları etkiledi. Bunun yanında Boğaziçi Köprüsü çıkışı ve Vatan Caddesi’nden Bayrampaşa yönünde trafik sıkıntısı yaşanıyor. E-5’te ise Cevizlibağ-Avcılar istikametinde yoğunluk var.

 

 

Editör: TE Bilisim