15 Temmuz'da başarısızlıkla sonuçlanan darbe girşiminin ardından yurt genelinde başlatılan operasyonlar sürüyor.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Soruşturma Bürosunca yürütülen "15 Temmuz darbeye teşebbüs" soruşturması kapsamında, tutuklu sayısı toplam 1661 oldu. 244 kişi adli kontrolle serbest kalırken 68 kişi serbest kaldı. 547 kişinin ise sorgusu devam ediyor.

İstanbul genelinde gözaltına alınan sayısı ise 2522 olarak belirlendi.

Gazeteci Sibel Hürtaş da, gazeteci eşi Orhan Kemal Cengiz ile birlikte gözaltına alındığını Twitter'dan duyurdu.

 

37 İSİM KAYIP

Çağlayan'da tutuklanan hakim ve savcı sayısı 60'a yükseldi. 36 hakim ve savcı ise adli kontrol uygulanarak tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. 37 kişi adreslerinde bulunamadı.

 

12 ASKERİ HAKİM TUTUKLANDI

Soruşturma kapsamında “FETÖ/PDY üyesi olmak” suçundan gözaltına alına 15 askeri hakimden 12’si İstanbul sulh ceza hakimliğince tutuklandı. 3 askeri hakim ise adli kontrol ile serbest bırakıldı. Savcılık, 3 askeri hakimin serbest bırakılmasına itiraz etti.

 

MARDİN'DE 343 KİŞİ HAKKINDA İŞLEM YAPILDI

Mardin'de, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine yönelik yürütülen soruşturma kapsamında 343 kişi hakkında işlem yapıldı.

Alınan bilgiye göre, FETÖ'nün darbe girişimiyle ilgili yürütülen soruşturma kapsamında 70. Mekanize Piyade Tugay Komutanlığı, İl Jandarma Komutanlığı, Mardin Adliyesi, Milli Eğitim Müdürlüğü, Mardin Müftülüğü, Defterdarlık, Mardin Artuklu Üniversitesi Rektörlüğü, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü, SGK İl Müdürlüğü ve Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğünde çalışanlara yönelik görevden uzaklaştırma ve gözaltına alma dahil toplam 343 kişi hakkında işlem yapıldı.

 

İZMİR

İzmir'deki operasyonlar kapsamında 11 avukat gözaltına alındı. 14 avukat da aranıyor. Gözaltına alınan 12 rütbeli asker de adliyeye sevk edildi.

 

ANTALYA

Antalya'da vali yardımcısı, 1 kaymakam, 6 asker gözaltına alındı. 1 tuğgeneral, 2 albay, 29 hakim ve savcı tutuklandı. 1 kaymakam, 3 savcı, 12 hakim ise firari. 1 hakim de adli kontrolle serbest bırakıldı.

 

VAN

Van'da, darbe girişiminin ardından Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından başlatılan soruşturmalar kapsamında, darbe planında Van sözde sıkıyönetim komutanları olarak yer alan 2 Kurmay Albay, Van sözde sıkıyönetim mahkemesi hakim ve savcıları olarak yer alan 5 askeri yargı hakim savcısı, Anayasayı ihlal ve FETÖ/PDY Silahlı Terör Örgütü yöneticisi olmak suçlarından tutuklandı.

 

ERGENEKON HAKİMİ VE BALYOZ SAVCISI HAKKINDA YAKALAMA KARARI!

Soruşturma kapsamında aramalara rağmen bulunamayan, aralarında Ergenekon davasına bakan hakimlerden Sedat Sami Haşıloğlu, Balyoz davası savcılarından Hüseyin Kaplan, eski İstanbul 18. Asliye Ceza Mahkemesi Hakimi İlhan Karagöz'ün de aralarında bulunduğu 37 hakim ve savcı hakkında da sulh ceza hakimliğince tutuklamaya yönelik yakalama kararı çıkarıldı. 

Editör: TE Bilisim