Dün Başkent'in kalbi Kızılay'da siviller terör saldırısının hedefi oldu. Güvenpark otobüs duraklarının olduğu bölgede meydana gelen patlamada 37 kişi hayatını kaybetti.

 

KİMLİKLERİ BELLİ OLDU

Hayatını kaybeden 37 kişiden 31'inin kimlikleri belirlendi.

 

ankara-patlamasi-kimlikler-yaralilar14mart2016 (1)

 

ADLİ TIP ÖNÜNDE GÖZYAŞI

Diğer yandan, saldırıda yaşamını yitirenlerin yakınları Adli Tıp Kurumu Grup Başkanlığı binası önünde toplandı. Cenazelerini gördükten sonra dışarı çıkanlar gözyaşlarına boğuldu. Olayda yakınını kaybeden bir kadın da Adli Tıp Kurumu'ndan çıkan cenaze aracına koşarak, "Ne olur göreyim. Ablam hadi gel" diyerek feryat etti.

 

ankara-patlamasi-kimlikler-yaralilar14mart2016 (2)

 

ANKARA PATLAMASINDA ÖLENLERİN İSİMLERİ

ANKARA patlaması ölenlerin isimleri belli oluyor. Ankara patlamasında 34 kişi hayatını kaybetti. 19'u ağır toplam 125 kişi de yaralı.
Akkuş, 10 Ekim 2015 günü ‘Barış Mitingi' öncesinde Ankara Garı önünde toplananlara yönelik olarak yapılan terör saldırısında yakın arkadaşını kaybetmişti. 10 Ekim'de Ankara'da hayatını kaybeden Ali Deniz için, o saldırının olduğu gün sosyal medyada “Gözlerimizden akan yaş bile ellerinizdeki kanı temizleyemeyecek. O temiz adam her zaman sizin yakanızda bizim kalbimizde kalacak” mesajını paylaşan Ozancan Akkuş, dünkü saldırıda can verdi.

 

ankara-patlamasi-kimlikler-yaralilar14mart2016 (4)

 

Gezi eylemleri sırasında Eskişehir'de dövülerek öldürülen 19 yaşındaki Ali İsmail Korkmaz'ın ölümünü protesto ederken objektiflere takılan Ali Deniz Uzatmaz, 10 Ekim Katliamı'nda yaşamını yitirmişti. Uzatmaz'ın, Korkmaz'ı anma töreninde Ali İsmail'in resminin bulunduğu pankartın önündeki fotoğrafını, paylaşan arkadaşı Ozancan Akkuş da dün Kızılay'daki saldırıda yaşamını yitirenler arasında yer aldı. Bu acı tesadüfe olayın ardından Twitter'da “Ölüm zinciri” mesajıyla dikkat çekildi.

ankara-patlamasi-kimlikler-yaralilar14mart2016 (6)

 

ANKARA PATLAMASI ÖLÜ VE YARALI SAYISI AÇIKLANDI

Ankara'yı sarsan saldırıdaki ölü ve yaralı sayısını valilik açıkladı. Ankara patlamasında 34 kişi yaşamını yitirdi 125 kişi de yaralandı. En büyük can kaybı otobüs duraklarının olduğu yerde oldu. Sağlık Bakanının verdiği bilgiye göre yaralılardan 19'unun durumu ağır.

 

ankara-patlamasi-kimlikler-yaralilar14mart2016 (3)

 

HASTANELERDE OLAN YARALILARIN İSİMLERİ

Ankara patlamasında ölenlerin isimleri henüz açıklanmazken yaralıların adları bulundukları hastanelerin kapılarına asıldı. İşte hastanelerdeki yaralıların kimlikleri;

 

1ankara-patlamasi-kimlikler-yaralilar14mart2016

 

2ankara-patlamasi-kimlikler-yaralilar14mart2016

 

Editör: TE Bilisim