Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve ABD Başkanı Donald Trump ortak basın toplantısında konuştu.

ERDOĞAN'IN AÇIKLAMALARINDAN SATIR BAŞLARI:
Sayın Trump'ı seçimlerde elde ettiği tarihi zafer için bir kez daha kutluyorum. Stratejik ortaklık seviyesindeki ilişkileri ele aldık. Aramızdaki ilişkileri güçlü tutmamız küresel barış ve istikrar için önemlidir. Çalkantılı bu dönemde yakın işbirliği çok önemlidir. Bu ziyaretimiz tarihi bir dönüm noktası teşkil edecek.

DEAŞ başta olmak üzere bölgemizdeki tüm terör örgütlerine karşı müşterek bir dayanışma ortaya koymamız büyük önem ifade etmektedir. Ortak geleceğimizi tehdit eden terör örgütlerine karşı ayrım yapmadan mücadele etmekte kararlıyız.

 

 


"YPG'Yİ MUHATAP ALMAK UYGUN DEĞİL"
Bölgemizin geleceğinde terör örgütlerine yer yoktur. Özellikle YPG/PYD terör örgütünün hangi ülke tarafından olursa olsun muhatap olarak alınması bu konuda küresel düzeyde verilen mutabakata kesinlikle uygun değildir

"FETÖ KONUSUNDAKİ BEKLENTİLERİMİ AÇIKÇA İFADE EDECEĞİM"
Terör örgütlerinin faaliyetlerini bahane ederek bölgenin inanç ve etnik yapısını değiştirmek isteyenlere de izin vermemeliyiz.

Sayın Başkan'a 15 Temmuz darbe girişiminin faili FETÖ terör örgütü konusundaki beklentilerimizi de açıkça ifade edeceğim.

TRUMP'IN AÇIKLAMALARINDAN SATIR BAŞLARI:

Türkiye ile ekonomik ve ticari bağlarımızı güçlendirmek istiyoruz. Bunlar ilişkilerimizi iki ülkenin çıkarına olacak şekilde yeniden inşa edebileceğimiz alanlar.

Türk halkı son yıllarda ve dönemde korkunç terör saldırılarına maruz kaldı. Biz bu saldırıların mağdurlarına taziyelerimizi ve Türk milletine desteklerimizi sunuyoruz. Türkiye'ye PKK, DEAŞ gibi terör gruplarıyla mücadelede destek veriyor ve terör gruplarına güvenli alan bırakmama konusunda güvence veriyoruz.

Editör: TE Bilisim