Kilis'te şehir merkezinde yer alan Eyüp Gökçe Ortaokulu'na Suriye tarafından gelen bir havan topu düştü. Patlama nedeniyle okulda ve okulun bahçesindeki bir araçta hasar meydana geldi.

 

kilishavanbombasi2016 (2)

 

1 ÖLÜ 2 YARALI

Patlamada bazı öğrenciler yaralanırken, olay yerine kurtarma ve sağlık ekipleri sevk edildi. Kilis Valisi Süleyman Tapsız okula giderek inceleme yaptı. Kilis Belediye Başkanı Kara, Valiliğin okulları boşalttığını söyledi.

 

kilishavanbombasi2016 (1)

 

KİLİS BELEDİYE BAŞKANI'NDAN ÇAĞRI

Olay sonrası bir televizyonda canlı yayında açıklamalarda bulunan Kilis Belediye Başkanı Hasan Kara halka sükunete çağrısı yaptı.
Kara, "Halkımız sakin ve sessiz olsunlar. Halk provokasyona izin vermemeli. Kilis halkı kendisine yakışanı yapsın" dedi.

 

VALİLİK OKULLARI BOŞALTTI

Ölen kişinin okulun görevlilerinden Ayşegül Polat olduğu bildirildi. Yaralılardan birinin durumunun da ağır olduğu gelen bilgiler arasında. Valilik talimatıyla çevredeki tüm okullar boşaltıldı.

 

YARALILAR HASTANEYE KALDIRILDI

Havan topu, 1 kişinin hayatını kaybetmesine, 2 kişinin de yaralanmasına neden oldu. Yaralılar, 112 Acil Servis ekiplerince Kilis Devlet Hastanesine kaldırıldı.

Canlı yayınında konuşan Başkan Kara “Birden fazla mermi düştü. Birisi okula diğeri bahçesine düştü. Mermiler büyük ihtimalle Suriye tarafından geldi” dedi. Hava topunun Güney yönünden geldiği bilgisini aldıklarını ifade eden Kara, kent sakinlerini de provokasyona gelmemeleri yönünde uyardı.

 

KİLİS'TE OKULA HAVAN TOPU DÜŞTÜ İLK GÖRÜNTÜLER:


KAYNAK-HÜR HABER

Editör: TE Bilisim