Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, kısa dönem askerlerle ilgili bir çalışma bulunmadığını açıkladı.

Yozgat'ın Saraykent İlçesi'nde temas ve incelemelerde bulunan Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, burada basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

Askerliğin kısaltılması konusunda kısa dönem askerlerle ilgili bir çalışmanın bulunmadığına işaret eden Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, 'Kısa dönemlerle ilgili bir çalışma söz konusu değil. Şu anda Sayın Başbakanımız açıkladı. Uzun dönem askerlik yapan askerlerimizin, askerlik süresinin 15 aydan 12 aya indirilme kararı alındı. Bu karar için kanun değişikliğine gerek yok. Bakanlar Kurulu kararıyla 15 ayı 12 aya çekebiliyoruz' dedi.

12 AY ASKERLİK ARTIK KESİN

Bozdağ, 'Şu anda Genelkurmay Başkanlığı, Milli Savunma Bakanlığı gerekli hazarlıkları yapıyorlar. Umarım ki bu hazırlıklar önümüzdeki Bakanlar Kurulu'nda gündeme gelir ve orada değerlendirildikten sonra bir karar çıkar. Ondan sonra bu karar çerçevesinde 12 ay uygulaması başlayacaktır. Artık 12 aya indiği kesin çünkü bunun kararı alınarak açıklama yapıldı. Ama bununun hangi tarihten itibaren uygulanacağı konusu karara bağlanacaktır. O da Bakanlar Kurulu'ndan sonra kamuoyuna açıklanacaktır. Pazartesi günü Bakanlar Kurulu var ancak pazartesi bu konu gündeme gelir mi bilemiyorum. Gelirse orada değerlendirilecektir. Sonucuna göre de hükümet sözcümüz açıklama yapar' diye konuştu.

Editör: TE Bilisim