Yıllık izin yasağı kaldırılıyor mu, memurlar darbe girişimi sonrasında bu sorunun yanıtını merak ediyor. Başbakan Binali Yıldırım, dün katıldığı bir programda yıllık izinlerle ilgili flaş açıklamalarda bulundu.

Başbakan Binali Yıldırım, darbe girişimi sonrası iptal edilen memur izinleri için "Çok fazla uzun süreceğini zannetmiyorum. Durumu bir daha değerlendireceğiz ve en kısa zamanda bu yönde bir müjde vereceğiz." dedi.

Yıldırım, CNN Türk ve Kanal D ortak yayınında Hande Fırat'ın gündeme ilişkin soruları yanıtladı.

"Memurlarla ilgili bir tatil öngörünüz, izinlerin yeninden başlaması durumu var mı?" sorusuna Yıldırım şu karşılığı verdi:

 

 

YILLIK İZİNLERLE İLGİLİ BEKLENTİYİ KARŞILAYACAĞIZ

"Nereden çıktı bu. Bizim arkadaşlar mı soruyor? İzine çıkamadılar da yoksa 'böyle bir soru sor' falan mı dediler? Buradaki bir tedbirdi. Tabii memurlar arasında da maalesef bu örgüt ile iç içe olan insanlar var. Bunların herhangi bir şekilde adaletin elinden kaçmaması için bu tedbiri aldık. Çok fazla uzun süreceğini zannetmiyorum. Durumu bir daha değerlendireceğiz ve en kısa zamanda bu yönde bir müjde vereceğiz. Adalet Bakanlığı ile İçişleri Bakanlığı ile değerlendirme yapmamız lazım ama mesajı aldık. Bu konudaki beklentiyi karşılıksız bırakmayız.

Editör: TE Bilisim