TÜFE'de 2016 yılı Temmuz ayında bir önceki aya göre yüzde 1,16, bir önceki yılın Aralık ayına göre yüzde 4,84, bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 8,79 ve on iki aylık ortalamalara göre yüzde 7,91 artış yaşandı.

Temmuz ayında enflasyon bir önceki aya göre yüzde 1.16 arttı. Bu durumda memurlar enflasyon zammı alacak mı sorusu yanıt buldu. 

 

MEMURLAR ENFLASYON ZAMMI ALACAK MI?

Toplu sözleşmede 2016 Aralık- Haziran ayları arasındaki enflasyon oranının yüzde 5'i aşması durumunda memurlar, yılın 1. yarısı için enflasyon farkı alabilecek.

 

 

TÜİK tarafından bugün açıklanan rakamlara göre, ilk aydaki enflasyon oranı yüzde 1.16 oldu. Aralık ayında, enflasyonun yüzde 5'i aşması durumunda memurlar için enflasyon zammı oluşacak. Öte yandan memurlar yılın ilk 6 ayında enflasyon zammı alamamıştı.

 

TEMMUZDA EN ÇOK ARTIŞ ALKOL VE TÜTÜNDE

Aylık bazda en yüksek artış yüzde 7,05 ile alkollü içecekler ve tütün grubunda oldu. TÜFE'de ana harcama grupları itibariyle temmuz ayında endekste yer alan gruplardan gıda ve alkolsüz içeceklerde yüzde 3,15, haberleşmede yüzde 1,38, çeşitli mal ve hizmetlerde yüzde 1,31 ve lokanta ve otellerde yüzde 1,22 artış gerçekleşti.

 

SADECE GİYİMDE DÜŞÜŞ OLDU

Temmuzda düşüş gösteren tek grup yüzde 4,14 ile giyim ve ayakkabı oldu.

 

ZAM ŞAMPİYONU TURLAR

Tüketici fiyatları bazında temmuzda en yüksek fiyat artışı yüzde 54,09 ile yurt içi bir hafta ve daha fazla süreli turlarda, en fazla fiyat düşüşü ise yüzde 28,64 ile erikte görüldü.

Editör: TE Bilisim