Memurun mesai saatinde yeni düzenleme kış saati uygulaması kaldırıldı. Yaz saati uygulamasının yıl boyu uygulanması hakkındaki karar Resmi Gazete'de yayımlandı. Memurlar kış saati uygulamasına geçmeyecek. Memurun mesai süresi nasıl oldu? İşte detaylar...


Gün ışığından daha fazla yararlanmak amacıyla yaz saati uygulamasının her sene yıl boyu sürdürülmesine ilişkin karar, Resmi Gazete'de yayımlandı. Resmi Gazete'de yayımlanan Bakanlar Kurulu Kararı, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığının 6 Eylül 2016 tarihli ve 24005 sayılı yazısı üzerine, Günün Yirmi Dört Saate Taksimine Dair Kanun'un 2. maddesine ilişkin değişikliği içeriyor.

Ardık saatleri değiştirmeyeceğiz. Sürpriz karar cumhurbaşkanı onayıyla yürürlüğe girdi. Yaz saati uygulaması devam edecek, kış saati için saatleri geri almayacağız. 

 

EKİM AYINDA 1 SAAT GERİ ALINMAYACAK
Güneş ışığından daha fazla yararlanmak amacıyla tüm yurtta saatlerin yeniden düzenlenmesi hakkındaki 2016/8589 sayılı Bakanlar Kurulu Kararı’nda yer alan “30 Ekim 2016 Pazar günü saat 04.00’ten itibaren bir saat geri alınması” ibaresi de yürürlükten kaldırıldı.

 

BUNDAN SONRA NE OLACAK?
Bu kararla birlikte saatleri ileri - geri alma devri kapandı. Artık kış saati uygulamı adı altında saatleri geri almayacağız. Bunun ilk başta sıkıntılar çıkarma ihtimali bulunuyor ancak bir çok ülke saat değişikliği yapmıyor.

 

MEMURUN MESAİ SAATİ DEĞİŞECEK Mİ?
Bilindiği gibi kış saati uygulaması ile birlikte özellikle büyük kentlerde memurların mesai saatlerinde değişiklik yapılıyordu. Kış saati uygulamasına geçilmeyeceği için şimdi bu değişiklik yapılacak mı henüz bilinmiyor. Memur mesai saatleri trafiği rahatlatmak adına değiştirildiği için yeni bir düzenlemeye gidilebilir. Bu konunun önümüzdeki günlerde netleşmesi bekleniyor.

Editör: TE Bilisim