Meteorolojiden, İç Anadolu'nun doğusu ile Doğu Anadolu'nun güney ve batısına yoğun kar yağışı uyarısı yapıldı. 

 

Meteoroloji Genel Müdürlüğünden yapılan açıklamada, bugün akşam saatlerinden itibaren İç Anadolu'nun doğusu (Kayseri, Sivas, Niğde), Doğu Akdeniz'in iç ve yüksek kesimleri (Toroslar, Amanos dağları ve Kahramanmaraş'ın kuzeyi) ile Doğu Anadolu'nun güney ve batısında (Malatya, Erzincan, Tunceli, Elazığ, Bingöl, Muş, Bitlis, Hakkari) kar yağışının başlayacağı duyuruldu.

 

Yağışların yarın akşam saatlerinden itibaren kuvvetini artırarak, Çarşamba günü akşam saatlerine kadar kuvvetli ve yer yer yoğun kar şeklinde etkili olmasının tahmin edildiği bildirildi. Ayrıca yerde 10-20 cm yer yer 50 cm civarında taze kar örtüsü yapması beklendiği belirtildi. Vatandaşlar, buzlanma ve don olayı, ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı da uyarıldı.

 

Öte yandan Meteorolojiden Doğu Akdeniz'e kuvvetli yağış uyarısı yapıldı. Açıklamada, "Bu akşam saatlerinden itibaren Doğu Akdeniz'de görülecek sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışların; Adana, Osmaniye ve Hatay çevreleri ile Kahramanmaraş'ın batı ilçelerinde çok kuvvetli (51-75 mm) olması beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara (ani sel, su baskını, heyelan, yıldırım, vb.) karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir" denildi.

Editör: TE Bilisim